Månadsbrev banan juni

Foto: 2024-05-30, Green 15

Foto: 2024-05-30, Green 15

Hej,

Juni månad och banan börjar bli riktigt bra!  

Ja, nu har vi både värme och nederbörd vilket ger oss bra tillväxt på gräset. Så för dem som tycker om en smaragdgrön bana bör spela nu.

16–18 maj hade vi Fjällbacka Open med ett starkt startfält. Vi grattar Christoffer Rahm som kammade hem vinsten. Spelare, domare och tävlingsledning var nöjda med banans kondition och det gläder oss.

Innan tävlingen var det mycket som fixades, men ett av de större jobben var asfaltering av vägen från bilparkeringen till puttinggreen. Samt ny kantsten mot 18’s green, som blev riktigt bra. Det vi har framför oss är bl.a. greendress.    

Vi kommer till midsommar att öppna vår nybyggda tee på hål 10. Ett stort tee på 320 m2 som nu är injusterat med riktning mot green samt att de som spelar från gult och vitt kommer upp lite mer än innan. Oj vad lätt det kommer att bli med utslaget härifrån nu...

Som ni säkert har sett så klipps nu vår Range av en robotgräsklippare, vilken än så länge fungerar superbra. Därför behöver vi inte längre stänga Rangen för klippning. Så på det stora hela är vår Range nu alltid öppen.

Snart ökar golfandet och då kommer att banan vara stängd till 06:34 mån, ons och fredag. Detta gör vi för att skapa bättre arbetsklimat för oss på banan.

Avslutar månadsbrevet som vanligt med uppmaning till ”Golfvett”. Laga alltid efter dig oavsett om det är på green, fairway eller bunker samt en extra stjärna till den som lagar efter någon som ”missat”. Tänk även på vår säkerhet och slå inte emot oss om vi inte har givit klartecken!

Ta vara på tiden!

Med vänlig hälsning Robert Molin

Fler artiklar