Månadsbrev banan maj

Foto: 2022-05-03, Green 8

Hej,

Maj månad har infunnit sig och vi väntar på värme och regn.

Ibland har vi vädret med oss, men under april kan vi väl säga att det har varit ”uppförsbacke”, det har varit rejält kalla nätter och ytterst lite regn. För trotts att det inte är jättevarmt så torkar backen ur rejält vid den här årstiden. Som många av er känner till skall den svenska touren drabbas samman här på Fjällbacka GK den 18–20 maj, och då vill ju vi inget hellre än att visa upp en bana av världsklass för eliten. Där är vi med greenerna i dag men fairway ligger lite efter. Banan ligger där och väntar på lite nederbörd så vi kan gödsla och värme på det, så blir det världsklass även där.

Vi är snart i mål med alla våra vinterprojekt, det som är kvar är att sätta ett nytt glasräcke vid uteserveringen mot 18 green.

Tack till alla medlemmar som ställt upp på våra städdagar under våren! Det vi fixade med er hjälp var bla., putsat alla rutor och städat runt klubbhuset. Plockat pluggade bollar på rangen, kantskurit runt häckar och lagt täckbark och skurit bunkerkanter. Städat banan för vass och bråte, tagit bort alger ur dammarna på ön och krattat bort pinnar och löv ur dungen vänster 11:an.  Ni gjorde ett fantastiskt jobb!

Och åter igen några saker jag tjötar om,

• Laga ditt eller någon annans nedslagsmärke
  • Lägg tillbaka upplagen torv
  • Tänk på banarbetarnas säkerhet och slå inte mot oss om du inte har fått klartecken att slå

Spela nu golf som aldrig förr och tveka inte att dra in nära och kära till denna fantastiska sport.

Ha de gött!

Med vänlig hälsning Robert Molin /Banchef