Vi hälsar vår nya pro David Nicholson välkommen till Fjällbacka Golfklubb

David Nicholson
PGA Golf Professional

Född och uppväxt i Newcastle, England, flyttade jag till Sverige 1975 och har sen dess arbetat som golf Professional i Lund, Eksjö, Nässjö, Gräppås, och numera har jag fått förmån av att arbeta på Fjällbacka Golfklubb 2015.

Jag är sambo med Britt och har två döttrar Jennie och Hanna och nu mera tre barnbarn. Mina intressen är att resa, läsa, motionera och framför allt att njuta av livet och allt som gör vardagen speciell.

Jag har arbetat som Golf Professional sedan 1972, och har över 40 års erfarenhet av att utbilda golfspelare av olika nivå kön, ålder och ambitioner, från nybörjare och motions- spelare till proffs ute på europatouren.

Som spelare har jag kvalat in på Europatouren 1977,78 och 81, jag har spelet i flera Scandinavian masters och var svensk instruktör mästare 1985.

Min vision och ambition som instruktör och tränare är att hjälpa varje enskild golfspelare jag har framför mig till att utveckla sig själv och sitt golfspel utifrån sina egna ambitioner och förutsättningar.

Framför allt har jag som golf professional ett uppdrag och ansvar att förmedla golfsportens rika värde, etik och moral med sin djupa tradition och kultur till varje golfspelare.

Jag hoppas innerligt att jag får möjlighet att hjälpa just dig att få glädje från din golf framöver och ser fram emot att lärar känna medlemmar och gäster på Fjällbacka Golf Klubb och dela många trevliga stunder och skratt tillsammans.

Golfers Who Know Work With Their Pro

Keep swinging
David Nicholson
Din PGA Golf Professional.