Månadsbrev banan november

Foto 2022-11-01, Hål 18

Foto 2022-11-01, Hål 18

Hej!

November månad och förhoppningsvis kommer det fina dagar för golf.  

Det regn som vi har saknat har nu börjat att falla, i en förhållandevis bra takt hittills. På banan är det full fart framåt, vi bygger om tee´s, förbereder asfalteringar samt gräver ur dammar och mer där till. Det är även mycket i verkstaden nu med påbörjade vinterservice av maskiner och reparationer.  Vi är ju inne i en ganska varm period så trots mörkare tider så växer gräset lite. 1 nov klippte vi alla fairway igen. Vi har börjat förbereda banan för kallare tider genom att tömma känsliga vattenledningar samt tagit in bolltvättar m.m.

Nu på hösten är banan extra känslig för slitage så tänk på var du går och lägg tillbaka torv på Fairway och laga nedslagmärke. Vid frost är det absolut förbjudet att beträda sommargreener! När vädret blir mer ihållande kallt kommer vi att sätta ut vintergreener. Grästee`s stängs och flyttas över på mattutslag löpande.   

Toaletter på bana kommer att stängas under vecka 44. En toalett vid kiosken kommer vara fortsatt igång framåt.

Som några av er vet så har vildsvinen hittat vår golfbana. Mest skador får vi på hål 11. Vi har nu en jägare som skall hjälpa oss med skyddsjakt. Tyvärr är det inte de lättaste djuren att jaga, men ett antal är nu fällda på banan. Så framåt kan det komma att röra sig jägare runt banan.   

Nu har Ulf Karlsson slutat sin säsonganställning och vi vill tacka Ulf för ett bra jobb och välkommen åter nästa år!

Banan är bra men lite blöt.

Ha en bra november!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef      

Fler artiklar