Månadsbrev banan mars

Foto: 2021-03-02, Green 8

Hej,

Mars månad och solen börjar värma igen.

Ja, nu är vi på väg i full fart mot golfsäsongen 2021. Men vi har något som håller emot trots solens varma strålar och det är tjälen. Vi har ”varmt” på dagarna och då släpper tjälen lite på ytan, men med minus på nätterna så fryser marken igen och tjälen släpper inte. Banan är i dagsläget helt stängd och det beror på att när tjälen är på väg ur marken blir ytan extra känslig.  Jag vet att många vill ut och spela, även om banan bara öppnas på vintergreener i första läget. Vi tar beslut som skall se till att vi inte får förmycket skador på banan nu när vi är så nära golfsäsongen, men jag misstänker att vi snart kan öppna igen.
Bangänget står redo att ta tag i banan så fort tjälen släpper. Några jobb som ligger i pipeline är dressning, jobba med bunkrar, starta bevattning, samt göra färdigt våra projekt. Mycket fokus har legat på renovering av restaurangen i klubbhuset.  Vi är snart i mål invändigt, men vi skall även utöka vår uteserveringsaltan och denna kommer att byggas mot puttinggreen med en ny dörr från restaurang. Vi kommer även under månaden börja förbereda bollautomatshuset på rangen för en ny bollautomat, som skall säkerställa en bra funktion och service i många år framöver.
Banan ser i skrivande stund riktigt bra ut, även denna vinter har vi varit förskonade från skadesvamp och is.

Jag vill passa på att slå ett slag för våra duktiga grabbar på bana. Vi går ofta ”under radarn” och många av er vet inte vilka vi är. Men ni skall veta att personalen på Fjällbacka GK sitter på extremt mycket kunskap som vi utnyttjar för er som ex grävmaskinskörning, snickerier, målningar, maskinteknik, trädfällning och röjningar, dräneringsarbeten, bevattningsteknik samt banskötsel för att nämna några. Detta gör oss kostnadseffektiva och kan sätta in resurser direkt där det behövs.

Jag har fått in väldigt FÅ ansökningar till våra lediga banarbetartjänster. Konstigt då det inte finns ett bättre jobb enligt mig. Eller så har alla jobb…vilket jag inte tror är fallet.
En tjänst löper mellan april och sep och den andra mellan mitten av juni till mitten av augusti. Vi ser gärna att du har maskin-och/eller golfkunskap. Vi har många olika moment på banan som klippningar, bunkerkrattning, puts och hålflytt för att nämna några. Så vill du ingå i Fjällbacka golfklubbs bangäng och vill ha det bästa jobbet i sommar så skicka en ansökan till robert@fjallbackagk.se . Tjänsterna tillsätts löpande. Välkommen med din ansökan!!

Vi ses!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef