Månadsbrev banan maj

Foto: 2023-05-03, Green 10 en frostig morgon

Foto: 2023-05-03, Green 10 en frostig morgon

Hej,

Maj månad och enligt prognos är värmen på ingång lite längre fram.

Den sista tiden har det verkligen varit fullt upp. Allt från att slutföra vinterprojekt, sådder, dressningar, gödningar, fixa med dräneringar, laga maskiner samt klippningar för att nämna några saker. Men det är så när allt skall vevas igång och vi ligger lite efter pga det kalla vädret. 
Nu har vi 2 veckor på oss att få till en mästerskapsbana för då kommer svenska touren på besök ,16 till 18 maj. På något konstigt sätt har vi historiskt lyckas att leverera en bra bana trots att vi “precis” har lämnat vintern. Och det finns stora förhoppningar att vi även i år kommer att kunna erbjuda en bana som spelarna har positiva minnen från när tävlingen är över.

Det vi har framför oss är ju att få till en bra bana till tävlingen med allt vad det innebär. Lite större kommande jobb är att få till ytan vänster innan 4:ans green, jobba med bevattning och dränering samt bunkrar.

Jag vill önska Oskar W och Isack K välkomna till bangänget och jag har en känsla av att detta kommer bli en bra säsong.

Jag tjötar och jag tjötar!!! Om att visa oss banarbetare respekt! Men det blir inte bättre. Så jag skriver igen, vi HAR företräde och ni väntar innan ni slår tills vi tydligt visar klartecken i form av uppsträckt hand och då gör ni samma sak tillbaka. Då har vi full kontakt med varandra och ni kan slå. Detta gäller också om vi jobbar lite på sidan om.. Väldigt få slår ju spikrakt. För att ta några ex på golfare jag har pratat med den senaste tiden. Så har jag utfört ett jobb inom längden för nästa slag för golfaren, helt plötsligt kommer slaget och bollen är på väg utan att jag har givit klartecken och då har jag ingen aning om var bollen är förut att den är på väg i närheten av mig. När jag frågar hur tänkte du där, jag kunde ju ha blivit träffad får jag till svar “du tittade upp och då trodde jag att du hade koll”. Det vore ju ologiskt att inte titta upp från jobbet ibland för att ha koll men det betyder ju inte att du får slå för det! Så är vi inom längden för nästa slag rakt som snett är det bara att vänta på UPPSTRÄKT hand! Allt detta hur man som golfare uppför sig på banan finns att läsa på svenska golfförbundets hemsida om man är osäker.  Till sist vill jag ge alla er som tänker på oss banarbetare en stor eloge och som tur är, är ni många!

Vi kämpar på med vårat så kämpar ni på med att laga nedslagsmärken och uppslagna torvor.

Vi har en fantastisk golfsäsong framför oss, ta vara på den.

Vi ses!

Med vänlig hälsning Robert Molin / Banchef

 

 

Fler artiklar

Namn Datum
Månadsbrev banan september 2023-09-01
Medaljörer DM H-80 BDGF 2023-08-15
Månadsbrev banan augusti 2023-08-02
KM 2023 2023-07-28
Regler gällande hundar på banan 2023-07-14