Månadsbrev banan juni

Foto:2022-06-02, Green 14

Foto:2022-06-02, Green 14

Hej,

Juni månad och en skön sommar närmar sig!

Sommaren närmar sig, men både under vecka 20 och 21 hade vi frost på våra fairway`s vilket känns lite så där när vi är så här långt fram. Det har varit en kall och torr vår men vi lyckades leverera en bra bana till proffsen när de besökte oss för att spela Stora Hotellet Fjällbacka Open den 18 till 20 maj. Vi gratulerar Simon Forsström till vinsten efter särspel, landade på 13 slag under par efter 3 rundor.

Nu är alla större projekt färdiga och vi går in i sommarfasen som består av att underhålla och hålla en hög nivå på banan. Ett underhållsjobb vi gjorde i veckan var att dressa och stödså greenerna för att ”fylla på” med det greengräset vi vill ha som heter rödsvingel. Rödsvingel ger oss ett greengräs som tål torka och är sjukdomståligt, enligt många ett gräs för framtiden. Vi har haft detta greengräs sedan vi byggde om greenerna för 17 år sedan.

Det finns några enkla saker ni golfare skall hjälpa till med för att höja banan ytterligare. Det kan vara att laga ditt nedslagsmärke eller någon annans, det kan vara att lägga tillbaka upplagen torv på fairway, det kan vara att kratta bunkern och lägga tillbaka hela krattan i bunkern, det kan vara att slänga bort din trasiga pegg från tee. Är det någon i din boll som ej fixar detta säg då gärna till berörd part. Tack på förhand!

Vi välkomnar Lennart som är ny i teamet på banan och David samt Felix som kommer in den 13 juni för att stötta oss under sommaren.

Sist men inte minst tänk på banpersonalens säkerhet och slå inga stressade slag!

Ta vara på tiden!

Med vänlig hälsning Robert Molin / Banchef