Månadsbrev banan juni

Foto: 2021-06-01, Hål 7

Foto: 2021-06-01, Hål 7

Hej,

Juni månad, den första av våra tre sommarmånader är här!

Ingen har väl missat den återhämtning bana har gjort sedan slutet på april. Men med gödsel i marken, värme och nederbörd (plus lite skickligt greenkeepingarbete) så går det undan. Och tur var det, för 20–22 maj var touren här på besök, och det blev en bra tävling med en bra bana.  Som en spelare sa” det är något speciellt med den här banan och atmosfären kring tävlingen, så det är alltid lika trevligt att få komma hit till Fjällbacka GK”.

På bana rullar allt på, vi är nu inne i en period med mer och mer rutinjobb. Arbetsmomenten som skall göras på rutin varje dag under högsäsongen är många. Vi startar alltid mornarna med var sitt jobb på banan, som tex hålflytt, bunkerkrattning samt klippa de ytor som ska klippas för dagen, allt för att jobba undan och komma ur vägen för spel så snabbt och effektivt som möjligt. Detta gör att under sommarhalvåret när många moment ska göras på daglig basis är vi i personalstyrkan rätt sårbara vid sjukdom eller annan frånvaro. Det jag vill komma fram till är att på en golfbana ser ni och bedömer våra jobb direkt och på det sättet är vi känsligare än många andra jobb. Så är det någon dag det inte är klippt fullt ut eller bunkrarna inte är 100 så finns det alltid en förklarning. Vi kämpar på!

Nu är vår nya altan vid restaurang klar så nu kan du avnjuta något gott med fantastisk ny utsikt.

Sist men inte minst tänk på vår säkerhet och slå inga stressade slag mot oss. Vänta till klartecken ges om vi är inom längden för ditt nästa slag.

Vi ses på banan!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef

Fler artiklar