Månadsbrev banan juli

Foto: 2022-07-01, Hål 8

Foto: 2022-07-01, Hål 8

Hej!

Juli månad och sommaren är här!

Det sista har vi haft vädret med oss. Banan var på väg att bli lite torrare än vad vi önskar men som en skänk från ovan kom regnet och stärkte upp gräset, framför allt på våra fairway`s. Vår bana skall få sin ”sommarbränna” det hör ju till, men det finns en gräns där gräset börjar må lite dåligt. Bör nämnas att vi saknar bevattning på fairway, men lyckas ändå hålla en superbra kvalité på dessa områden.

Vi kommer att från och med 1 juli och in i augusti att hålla banan stängd fram till 6:17 mån-ons-fred. Första bokningsbara boll är 6:25 dessa dagar. Väldigt viktigt att alla tidiga golfspelare håller denna tid oavsett om 1 fairway är tom innan. Detta gör vi främst för att skapa bättre arbetsmiljö för banarbetarna men en effekt blir även att ni som spelar slipper oss.

Det är väldigt kul att möta er medlemmar och gäster ute på bana, ni är så glada och nöjda. Detta blir ett kvitto på att vi lyckas med det vi vill skapa här.

Vi i den fasta staben kommer också att gå på skön semester, men en i taget för att hålla så hög bemanning som möjlig på banan.

Och som vanligt lagar alla nedslagsmärken, lägger tillbaka uppslagen torv, tillbaka med hela krattan i bunkern samt ta hand om din trasiga pegg på tee. Och det viktigaste, ha koll på oss och invänta klartecken om vi är inom räckvidden för ditt nästa slag.   

Vi önskar er alla en fantastisk sommar!   

Med vänlig hälsning Robert Molin / Banchef

Fler artiklar