Månadsbrev banan juli

Foto: 2021-07-01, Green 15

Foto: 2021-07-01, Green 15

Hej, 

Juli månad och sommaren är här!

Många av er har nu en härlig ledighet framför er och vad passar då bättre än att spela golf. Nu fylls tiderna i tidsbokningen snabbare och snabbare, vilket är kul! Detta betyder att vi är på väg in i månaden då det spelas mest golf under året, då det kommer att spelas golf från tidig morgon till sen kväll.
Jag har skrivit om detta förut men tar upp det igen. För att komma till den nivån vi vill försöka hålla här på Fjällbacka GK krävs många arbetare på banan och många mantimmar och då framför allt på tidig morgon. Problem kan uppstå för dem som är ute på en härlig morgonrunda i lugn och ro samtidigt som 8 man är där ute på banan för att klippa, flytta hål samt kratta bunkrar m.m. Här skapas det lätt irritationer och farligt spel. Vi måste skapa ömsesidig respekt, men en banarbetare har ALLTID företräde. Detta är vår arbetsplats och vår arbetsmiljö och många gånger fallerar den, om inte med farligt spel så med stress. För att skapa lite andrum för oss och er så kommer vi att stänga lite tider i tidbokningen tidig morgon under sommaren, så vi kan jobba i ett mer lugn samt att vi hinner undan med de stora maskinerna för er. 

På banan är det full fart och allt går enligt plan. För tillfället har det torkat såpass att vi har börjat handvattna greenområdena. Vi öppnade de nya röda teerna på hål 4 och 6 till midsommarhelgen. Det som är på gång är en greendress. Jag får säga att banan är bra nu, fairway börjar bli så där härligt sommarbränd som det skall vara här på Fjällbacka och alla får lite mer längd i slagen.

Vi har haft besök av bus och kriminella här på klubben och i närområdet. Allt från stölder och förstörelse till att alla låneklubbor på Rangen ligger utspridda över spelfältet. Jag går i gång på människor som inte kan skilja på mitt och ditt, samt andra som tror att vår anläggning är en lekplats där man kan bete sig hur som helst. Vi skulle vilja ha er hjälp med info, om ni någon gång ser något som inte är okej, så är vi tacksamma om ni kontaktar klubben. Tack på förhand!   

Glöm inte att laga nedslagsmärke, kratta bunkrar samt lägg tillbaka uppslagen torv.

Jag vill välkomman sommarjobbarna David och Felix!

Tack till alla medlemmar och gäster som ger oss glada tillrop och tummen upp. Det är för er vi jobbar och det är viktigt för oss att ni trivs och tycker Fjällbacka GK är en fin och bra bana som ni vill vara medlem i eller besöka som gäst.

Vi ses på banan!

Med vänlig hälsning Robert Molin / Banchef

Fler artiklar