Månadsbrev banan januari

Foto: 2022-01-03, Green 3

Foto: 2022-01-03, Green 3

Hej,

Januari månad och vi går mot ljusare tider!

Vilken vinter vi fick. December blev kall och i slutet av månaden fick vi 20 cm snö innan ett omslag till lite varmare väder svepte in över oss. För gräset och golfbanans skull är det en fördel med ett omslag som gör att det blir barmark igen, så vi slipper all is som annars byggs upp under snön mot marken. Vi kan ha mycket vinter kvar men är det något vi inte kan lita på så är det vädret...

Denna månad händer det inte så mycket på banan. Vädret styr som vanligt men vi har som plan att gräva bort en del vass i dammen på hål 17, annars blir det mest planering, röjningar, lokalvård och maskinservice.

Vi kommer att behöva förstärka bangänget i år under säsongen. Är du intresserad av ett härligt utomhusarbete i en fantastisk miljö så hör du av dig till mig robert@fjallbackagk.se.

Nu när det är vinter och frost är det strängt förbjudet att gå på insidan av avspärrningarna runt greener, detta gäller givetvis även skidåkare.  

Förra året var ett bra år för Fjällbacka GK, trots pandemi. Men nu kavlar vi upp ärmarna och tar oss an 2022, givetvis med målsättningen att göra denna säsong till den bästa hittills.

God fortsättning på det nya året önskar vi er!

Med vänlig hälsning Robert Molin / Banchef