Månadsbrev banan februari

Foto: 2021-02-01, Hål 7

Foto: 2021-02-01, Hål 7

Hej!

Februari och vinterkylan har oss i ett järngrepp.

Ja, nu är det vinter på riktigt. Det är med blandade känslor som det lägger sig ett lugn över banan när allt är fruset, tror till och med att skadesvamparna ligger lite lågt just nu. Tjälen ger oss möjlighet att köra transporter på gräsytorna vilket har varit omöjligt tidigare pga. allt regn. Vi har bland annat passat på att rensa ur fairwaydammen på ettan, kört material, samt hämtat stockar och ris med huggarvagn och traktor.
Många av de jobb som startades upp i slutet av förra året skall nu slutföras inom de närmsta månaderna. Exempel på detta är tee på hål 4 och 6, vi har tagit bort vänstra bunkern på 3:an, justerat gången vid 2:ans tee, justerat svackor på rangen och justerat bunkerkanter. Vi renoverar även i restaurangen och skall installera en ny bollautomat till rangen. Exakt hur tidsplanen framöver blir får vädret och vintern bestämma. Vi kör på så mycket vi kan för att få en anläggning som levererar. 

Vi har en ny säsong framför oss och vi har några lediga tjänster på banan.
En tjänst löper mellan april och sep och den andra mellan mitten av juni till mitten av augusti. Vi ser gärna att du har maskin-och/eller golfkunskap. Vi har många olika moment på banan som klippningar, bunkerkrattning, puts och hålflytt för att nämna några. Så vill du ingå i Fjällbacka golfklubbs bangäng och vill ha det bästa jobbet i sommar så skicka en ansökan till robert@fjallbackagk.se . Tjänsterna tillsätts löpande.   

Tiden går fort nu och snart kör vi igång golfsäsong 2021!

Med vänlig hälsning Robert Molin / Banchef