Månadsbrev banan augusti

Foto: 2021-08-02, Hål 8

Foto: 2021-08-02, Hål 8

Hej,

Augusti månad och det är fortsatt högt tryck på banan.

Vilken golfperiod vi har bakom oss. Härligt att så många vill spela på vår fina bana.
Som jag skrev i förra månadsbrevet skulle vi stänga lite tider tidig morgon på måndag, onsdag och fredag för att sköta banan i hålordning före er. Detta för att inte ”krocka” med er spelare ute på bana och för att skapa en bättre arbetsmiljö för oss. Nu har vi kört detta en månad och det har fungerat jättebra!

Banan fick sin sedvanliga sommarbränna under juli men i slutet av månaden mitt under KM veckan kom 80 mm regn. Vilket vi skall vara nöjda över, för bara några km bort kom 120 mm på en dag. Så framtiden får utvisa om sommarbrännan nu kommer övergå till en lite grönare bana. En gissning från mig är att vi kommer att få se mer av dessa svängningar mellan torka och blöta. Det sätter press på alla banor att se över bevattning till torrperioderna och dräneringarna till de blötare perioderna.

På banan rullar allt på. Vi i den fasta personalstyrkan är i en rullande semesterperiod. Tycker att vi hittills lyckats att leverera en riktigt bra bana. Men det finns ju dagar det dippar lite, då kan det bero på tex väder eller kort i banpersonalen.

Bangrabbarna David och Felix avslutar sina sommarjobb i mitten av augusti. Vi tackar er för ett riktigt bra jobb över sommaren! 

Glöm inte att laga nedslagsmärke, kratta bunkrar samt lägg tillbaka uppslagen torv. 

Kom ihåg att sommaren är kort, men golfsäsongen är lång.

Vi ses!

Med vänlig hälsning Robert Molin /Banchef

Fler artiklar