Månadsbrev banan april

Foto: Green 3, 31-03-2023

Foto: Green 3, 31-03-2023

Hej,  

April månad och vi väntar på varmare väder! 

Ja, suck vilket segt väder vi har. Minus, snö och slask, bättre kan man önska sig när påsken närmar sig. Vår ambition är alltid att ha en öppen bana på sommargreener och spelytor som blivit klippa några gånger samt grästee i påsktider. Men oavsett hur mycket vi vill så spelar det ingen roll när vädret är emot oss. Som läget ser ut nu, så om vi öppnar till påsk kommer focus att ligga på att få till greener, tees och bunkrar. Vi kommer med ett definitivt svar under tisdag 4/4 på hur vi tänker oss under påskhelgen. 

Banjobben har pga vädret inte riktigt blivit som vi hade tänkt oss men vi har jobbat på. Några ex. så har vi städat banan, verkstadsarbeten, bevattningsjobb, dräneringsjobb samt div banjobb. Natten till torsdag den 9 mars gick en stor tromb över banan. Det var ett väldigt märkligt väder den natten med hagel och åska.  Tromben kom från havet och gick över 7:ans green vidare över berget mot 4:ans green och vidare mellan tee 14 och 13:e green för att sedan gå över älven. Den lämnade efter sig massa skräp, knäckta grenar och träd. Värst blev det runt 4:ans och 13:e green. Men det var nog en ganska beskedlig tromb trots allt, så vi är nöjda över att det inte blev värre. 

När vi öppnar så tänk på att direkt ta hand om vår bana genom att laga nedslagsmärken och lägg tillbaka uppslagen torv. Jag vill också påminna er om att tänka på banarbetarnas arbetsmiljö och inte slå bollar som kan träffa oss. Ögonkontakt och klartecken från oss genom uppsträckt hand gäller ALLTID. Detta gäller inte bara när vi står rakt framför er utan även om vi befinner oss lite vid sidan av och kan träffas av ett snett slag. Tack för att du tänker på banan och vår säkerhet.  

Nu är vi nära att öppna så varför inte börja få i gång svingen på Rangen!  

Vi önskar alla en fantastisk påsk i ett förhoppningsvis gött väder och öppna sommargreener.    

Med vänlig hälsning Robert Molin / Banchef       

Fler artiklar

Namn Datum
Månadsbrev banan september 2023-09-01
Medaljörer DM H-80 BDGF 2023-08-15
Månadsbrev banan augusti 2023-08-02
KM 2023 2023-07-28
Regler gällande hundar på banan 2023-07-14