Månadsbrev banan april

Foto: 2022-04-01, Green 15

Foto: 2022-04-01, Green 15

Hej,

April månad och vi öppnar sommargreener.

Ja, som de flesta av er vet har vi inte någon värme direkt. I flera dagar nu har det varit nästan -10 c på morgonen. Men tjälen är ur och det är torrt, så vi kommer att öppna banan på sommargreener från och med 1 april. Tidsbokningen öppnar från 11:30 så ev. frost hinner tina.

Sista tiden har vi jobbat mycket mot att öppna banan genom att städat banan, klippt nästan alla ytor, fixat bunkrar efter vintern samt klippt och vältat greener. Vi djupluftade greenerna för ungefär 2 veckor sen med ett fantastiskt resultat. Vi har jobbat med ytan efter detta och ni kommer knappt att märka av jobbet. Banan har klarat vintern riktigt bra, finns några fläckar på fairway. Det vi behöver nu är lite regn och värme (ena stunden gnäller man över regnet andra stunden vill man ha det…).
  Exempel på andra jobb vi har gjort och gör är ett ”lusthus” till våra starters som kommer att stå vid ytan puttinggreen och första tee, fixat det sista med asfalteringen vid 5:ans tee samt sådd av kanter. Dränerat om bunkrar samt spolat dräneringar, bytt ut vårt styrsystem till bevattningspumparna som var 20 år gammalt, samt påbörjat en liten uppdatering vid röd tee 16.

Den första april började Ingemar J sin säsongsanställning igen och Ulf K påbörjar sin första. Välkomna!

Nu när vi öppnar sommargreener och en ny säsong så är det några förhållningsregler vi ser att ni har med er ut på banan:

  • Beträd aldrig en frusen green!
  • Har du en banarbetare framför dig invänta klartecken innan du slår!
  • Laga ditt nedslagsmärke!
  • Lägg tillbaka uppslagen torv på fairway!
  • Lägg tillbaka hela krattan i bunkern!

Då välkomnar vi er alla till en ny fantastisk golfsäsong på Fjällbacka GK!

Med vänlig hälsning Robert Molin / Banchef

Fler artiklar

Namn Datum
Resultat Pro-Am 2022 2022-05-18
Stora Hotellet Fjällbacka Open 2022-05-16
Månadsbrev banan maj 2022-05-03
Ledig tjänst 2022-04-12
Månadsbrev banan april 2022-04-01