Månadsbrev banan april

Foto: 2021-04-02, En frusen morgon med vy över green 18

Foto: 2021-04-02, En frusen morgon med vy över green 18

Hej, 

April månad och banan är öppen på sommargreener igen.

Det har blivit en riktigt tidig rivstart i år. Vi har precis lämnat vintern och att fått till banan så pass bra nu är kul. Blev även lite tajt tidsmässigt med renoveringen av restaurang samt bollautomathus men vi kom i mål även här, förutom smådetaljer som är kvar.    

Vi kommer att starta upp de sista justeringarna av våra projekt under april, som tee på hål 4 och 6, den borttagna bunkern på 3:an samt gångvägen vid 2:ans tee. Vi kommer även komma mer in i rutinjobb som gödningar, dressningar, klippningar. Mitt mål är även att hinna dränera lite på banan, vi har några bunkrar som krånglar vid mycket regn samt mellan 6:ans gul och röd tee.

Jag vill påminna alla om banarbetarens säkerhet. Förra året var det fantastiskt mycket golfspel hos oss vilket är toppen, men vi ser ett samband mellan mycket golfspel och incidenter mot oss banarbetare. Detta är vår arbetsplats och vårt jobb går oavkortat ut på att göra banan/anläggningen bättre för er då blir det extremt stressande när flera slår bollar mot oss. Så i år när behov finns kommer jag att stänga tidsbokning en stund på tidig morgon för att ge oss en chans att kunna jobba säkert och utan stress för incidenter.

Vi kommer inom kort att presentera städdagar. I år kommer vi att göra så att vi skapar mindre grupper fördelade över så många dagar vi behöver. Detta kommer att ske tis-tors kl 9:00 till 12.00. Håll utkik på hemsidan info kommer.  

Vi är nu i en månad med växlande temperaturer. Så är det frost är det absolut förbjudet att beträda sommargreenerna. Vi kommer att ha vintergreener som ett alternativ ett litet tag till.

Sist men inte minst! Glöm inte bort att gå in till vår krögare Jonas med nyrenoverad restaurang och köp något gott och njut!  

God fortsättning på Påsken!

Vi ses där ut!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef

Fler artiklar