Informationsbrev till medlemmarna i Fjällbacka Golfklubb

Fjällbacka 2015-04-15

Infobrev till medlemmarna i Fjällbacka Golfklubb

Nu är våren här och med den en ny golfsäsong. Verksamhetsmässigt går vi däremot mot slutet av vårt verksamhetsår som numera slutar den sista april.

Det innebär att vi snart kan summera verksamhetsåret 2014/2015. Ett år på både gott och ont.

Det goda är bland annat att vår bana är i ett så bra skick att vi nu har hamnat på plats 40 i golftidningen Golf Digest rankinglista över samtliga runt 500 klubbar i Sverige. Och bäst rankad i Bohuslän Dals Golf Distrikt.
Det gläder vi oss åt, liksom att vi återigen erhållit förtroendet att arrangera Nordea Tour den 11-13 maj, som är en tävling i den högsta divisionen för golf i Sverige. Det är ett arrangemang som vi genomför inom ramen för vårt tävlingsarrangemang Stora Hotellet Bryggan Fjällbacka Open, som det numera heter. Fjällbacka Open har vi arrangerat sedan 1969.

Vidare gläds vi åt att det tycks som om den nedåtgående trenden på antalet aktiva medlemmar nu tycks ha planat ut. Vi har dock fortfarande ett stort behov av att rekrytera fler medlemmar, varför vi vill uppmana er alla att göra allt ni kan för att bidra så vi får in nya medlemmar. Det kan vara allt från att övertala våra yngre att nyttja vårt nya greenfee medlemskap i stället för att bli medlemmar i andra greenfee -klubbar, som att vi ska ta hand om våra gäster så att de alltid känner sig välkomna till vår klubb och kommer tillbaka. "Värdskap i elitklass" ska vara vår ledstjärna.

För att ytterligare understryka detta kommer vi också att försöka få igång en verksamhet med Startervärdar under helger och alla dagar under högsäsong, mellan klockan 08.00 till 14.00. Detta värdskap ska bygga på en frivillig insats från oss medlemmar som tar varsitt pass om minst 3 timmar. Vi kommer att göra ett upprop kring detta och upprätta ett tidsschema där vi kan boka tid för denna "värdplikt".

I samma syfte med "värdskap i elitklass", har vi också glädjen att kunna hälsa våra nya kockar Pär & Nichlas välkomna till klubben. De har redan hunnit göra sig kända för mycket god mat och ett välkomnande bemötande. Vi är mycket glada för att dessa duktiga kockar vill satsa på vår Golfrestaurang och vi vet av erfarenhet att de har en rejäl utmaning framför sig. Det ena ger det andra, nu har vi bra kockar och bra mat, trevlig atmosfär och alla förutsättningar för att ha en bra restaurang. Detta naturligtvis under förutsättning att vi alla kollegialt bidrar med att nyttja restaurangen så mycket som var och en har möjlighet till. Liksom att vi nyttjar 9:ans kiosk med att köpa fikat där så att vi inte behöver bära det med oss hemifrån.

Vad som inte är lika positivt är att vi varit tvungna att förändra vår service med heltidsanställd golftränare. Efter förhandling med Reine om förändrad omfattning på arbetstiden, har Reine valt att sluta sin anställning hos oss.
Reine återgår nu till sin tidigare golfklubb Borås GK såsom tränare. Vi önskar honom lycka till med detta och vi tackar Reine för den tid han varit hos oss.

Som ni kunnat konstatera via vår hemsida har vi nu avtalat med en ny tränare som kommer att vara hos oss under större delen av spelsäsongen. Vår nye tränare heter David Nicholson och är en mycket erfaren PGA Golf Professional tränare. Vi önskar honom välkommen till vår klubb och hoppas att David ska trivas hos oss och att vi ska få chans att lära oss många nya knep att förbättra vår golf.

Under de senaste åren har efterfrågan på golfbilar ökat avsevärt och våra tidigare 3 bilar för uthyrning har inte räckt till. I höstas tog därför styrelsen beslut om att inköpa fler bilar. Vi har bytt in de gamla och köpt in nya så att vi nu har 8 nya bilar för uthyrning. Detta har medfört att vi behövt utöka vårt garage för bilarna. Tyvärr har det medfört att en del golfskåp som tidigare stått på golvet, blivit upplyfta ovanpå de andra skåpen. Vi förstår att detta innebär en försämring genomfört med tidigare placering, men hoppas att vi får förståelse för att vi hittat en garagelösning som är kostnadseffektiv för klubben.

Avslutningsvis önskar vi att alla medlemmar får en chans att spela på vår fina bana, som nu iordningsställs inför Nordea Tour tävlingen genom vår Greenkeeper Robert och hans personals försorg. Vi tackar dem för det utmärkta arbete de utför och för den trevliga information som Robert delger oss varje månad.

Välkomna till en ny säsong på Fjällbacka Golfklubb

Claes Grunewald och Ture Eriksson