Månadsbrev banan oktober

Foto: 2021-10-05, Hål 3

Foto: 2021-10-05, Hål 3

Hej,

Oktober månad och den startar med mycket regn.

Vi har haft en fantastisk sensommar och höst, men nu är busvädret här! I helgen skulle hummergolfen genomföras, tyvärr fick vi avbryta direkt på morgonen pga. för mycket vatten på banan. Problem uppstår när älvens nivå höjer sig, då våra dräneringar får svårare att få ut vattnet från banan. Det kom 115 mm över helgen och 160 mm sista veckan. Men ge det någon dag utan nederbörd så är det spelbart igen. Får hålla tummarna för stabilare väder framåt.   

Nu när vi har lagt ”hummergolfen” bakom oss så kommer vi att starta upp några höstprojekt på bana. Några exempel på detta är renovering av teeplatta på gula tee hål 8 och 16 samt översyn av dränering. Det är ju även snart dags att sätta ut vintergreener och vinterutslag (tog emot att skiva de där...)

Det är nu utveckling och förbättring sker till nästa säsong. Men för att vi skall kunna hinna med detta måste vi skala ner på rutinjobben som bunkerkrattning samt klippningar med mera. Kan även stundtals vara så att hål blir avstängda eller nerkortade pga. arbete, hoppas ni har överseende med detta.   

Bangubbarna Timmy och Ingemar slutade sina säsongsanställningar under september, tack för ett bra jobb över säsongen.

Trots mycket nederbörd det sista så tror jag på en fin höst med härlig golf.  

Vi ses!

Med vänlig hälsning Robert Molin /Banchef