Månadsbrev banan december

Foto: 2021-12-02, hål 11

Foto: 2021-12-02, hål 11

Hej,

December månad och vintern kom tidigt i år!

Det är sällan vi får panik i november med att få till alla viktiga moment innan kyla och tjäle lägger sig, men jädrar vad fort det gick. Pga den tidiga kylan kom vi inte i mål med vad som var tänkt att hinna med. Men vi fixade det viktigaste, som tömning av bevattningssystemet och stänga av div ”sommarvatten”, samt stängt och spärrat av sommargreener. Vi har även asfalterat gångarna runt 5:ans tee och rivit ladugården vid 11:ans hål m.m.

Kyla och tjäle stoppar vissa jobb, men öppnar upp för andra. Som jag skev ovan har vi på ett riktigt lyckat sätt rivit ladugården vid 11:an och grovjusterat marken där den stod. Och med hjälp av tjälen skall vi nu köra lera och jord för att skapa ett böljande område med mjuka kullar som smälter in i greenområde och fair-way. Exempel på övriga jobb som vi kommer att ta tag i är maskinservice, lokalvård, röjningar och planering.  

Bert-Ola avslutade sin tjänst sista november och vi tackar dig för ett superbra jobb över säsongen! Måste även passa på att tacka Örjan, Sverker och Ingemar som är den fasta personalen på banan för ett fantastiskt jobb året runt.  

Den fasta personalen kommer att gå på en efterlängtad julledighet. Ladda batterierna som det heter, tiden går fort och snart blir dagarna längre och vi är i full fart på väg in i säsong 2022.  

Har ni hört att ”årets julklapp” är ett medlemskap eller grönt kort för den som vill börja spela här på Fjällbacka GK.  

Vi vill önska alla kära medlemmar och gäster en fantastisk God Jul och ett Gott Nytt År!  

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef