Månadsbrev banan september

Foto: 2020-09-03, Green 3

Foto: 2020-09-03, Green 3

Hej!

September månad och hösten är på antågande.

September öppnades med ett besök av Svenska Golf Touren här på Fjällbacka. Normalt har vi denna tävling i maj, men pga. Covid-19 så blev tävlingen framflyttad i år. De tävlande möter en bra bana som är torr och välklippt, men skulle jag önska något så skulle det vara lite mer vind...                        
Nu har vi anordnat denna tävlingen i många år och spelarna säger att vi alltid levererar en bra bana och att det är en tävling som dem ser fram emot. Glädjande ord att höra!!  Som vanligt var det en Pro-Am innan tävlingen. Det som var ovanligt i år var att vi i bangänget fick ställa upp med en boll, jag, Atte och Bert-Ola, och då kanske ändå mer ovanligt var att vi vann. Tack till Pro Rasmus Holmberg som lyfte fram den bästa golfen i oss, vilken dag!
Nu under september skall vi börja se över kommande höstprojekt och omfattningen av dessa. Det är på hösten vi utvecklar banan och ser till att vi håller nivån på topp. Vi kommer även denna månad att ge våra greener lite ”service” och då skall vi dressa, stödså samt lufta våra greener.
Tittar vi i backspegeln över augusti så har allt flutit på bra, vi har under månaden förberett banan inför touren 2–4 sep. Att saker och ting blir bra är inte av en slump, inte i det långa loppet. Det krävs bra personal, mycket jobb och pengar för att banan skall hålla hög klass.

Jag ser fram emot hösten och hoppas ni gör det samma. Hösten ger tillfälle att varva ner samt reflektera över det vi har bakom oss, och självklart skall det spelas härlig höstgolf! 

Vi ses!

Med vänlig hälsning Robert Molin /Banchef