Månadsbrev banan maj

Foto: 2020-05-05, Green 9

Foto: 2020-05-05, Green 9

Hej!

Maj månad och det spelas mycket golf!

Vi är mitt i en epidemi, men på något konstigt sätt känns det som att här ute på lansbyggden sitter vi på åskådarbänken och ser på när det slår så mycket hårdare på andra ställen. Men det är ju nu som vi skall fortsätta att tänka på att vid sjukdom vara hemma och tänka till lite extra på att skydda oss och andra. Samtidigt är det ju extremt viktigt att vi är ute och ”gör slut på lite pengar” så vi stöttar näringslivet. Tyvärr är det så att vår Golfkrog med Jonas i spetsen känner av en nedgång i restaurangen. Dels så är ju större bokningar som bröllop m.m. avbokade men även golfarna och andra lunchgäster är färre nu. Jag är övertygad om att du kan luncha hos Jonas utan oro.  Jonas har vidtagit alla åtgärder han skall och kan erbjuda servering både ute och inne. Vi måste vara med och stötta våran duktiga krögare och restaurang, det behöver inte vara lunch 7 dagar i veckan det kan räcka med det lilla. Pga detta kan öppettiderna i restaurangen variera men kiosken är alltid öppen dagtid.

På banan är det full fart, vi har dränerat, skurit alla bunkerkanter och gödslat hela banan m.m. Nu när det böjar växa och vi förhoppningsvis har lagt de flesta frostmornar bakom oss så kommer vi även starta upp putsen.  Vi har just nu väldigt mycket golfspel framför allt på helgerna. Detta är vi tacksamma över och att samtidigt höra att ni är väldigt nöjda över banan är en vinst för oss!

Vecka 20 skulle vi haft Swedish Golf Tour här, men som ni vet är den inställd. Men vi har bestämt att ge er medlemmar och gäster en chans att i dagarna 3 spela på samma course set up som att vi hade Touren här. Detta betyder att vi kommer klippa, sköta banan och sätta samma hålplaceringar som proffsen spelade på förra året. Första dag blir onsdag den 13/5 och finaldag fredag den 15/5. Viktigt att poängtera är att vi inte anordnar någon tävling utan ni får boka in er i tidsbokningen och njuta av en bana värdig att möta de bästa. Jonas som driver Fjällbackas golfkrog ”Sandbunkern bistro” kommer att hålla öppet och ge er bra service.

Vi ses!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef