Månadsbrev banan juni

Foto: 2020-06-02 Green 8

Foto: 2020-06-02 Green 8

Hej,

Juni månad och det spelas golf som aldrig förr.

Juni öppnas med en torr bana som är i behov av regn. Vi har endast fått 50 mm sedan slutet av mars, vilket är väldigt lite. Samtidigt har vi aldrig startat en säsong med så mycket golfspel. Så nu vi behöver vi regn så vi kan boosta banan med lite gödning och fylla på vattenförrådet i marken för gräset. Men ni har väl bevattning undrar ni då? Ja det har vi, men inget bevattningssystem i värden är bättre än ett gött regn.

På banan är allt bra och det rullar på. Vi har byggt ett nytt elbilsgarage som är i slutfasen. Vi håller även på att klä om pumphuset vid hål 13. Inga stora projekt är igång på banan, nu rullar rutinjobben på.

Vi går in i den period då allt fler spelar och tänk då på oss som arbetar på banan och på vår säkerhet. Jag vet att de flesta av er golfare inte slår farliga slag mot oss, men tyvärr händer det alldeles för mycket incidenter mellan golfare och oss på banan. Jag och ni som spelar golf vet att vi hela tiden ser till att framförvarande boll är utom räckhåll för mitt nästa slag, inga konstigheter, detta vet alla golfare. Men sätter du en banarbetare inom längden för nästa slag då är det helt plötsligt okej att slå enligt vissa, utan att banarbetaren kört till kanten och visat klartecken, som grädde på moset händer det även när vi har ryggen till. Jag blir så förbannad när banarbetarna kommer in och berättar att golfare bara slagit mot oss som om vi inte finns. Det finns en jätteenkel lösning på detta ”behandla oss som du behandlar andra golfare eller slå när vi ger klartecken”. Vi är ute på bana och försöker göra det så fint och bra som möjligt för er, ge oss då respekten för det.

Dom säger att mål är bra att ha och det tror jag också. Mitt mål denna golfsäsong är att få stabilare utslag. Vad är dina mål i år? Handikappmål, vinna över kompisen ute på banan, komma igång med golfen, mest rundor på 1 månad eller att bli bäst på puttar och chippar? Oavsett vad du har för mål med golfsäsongen 2020 så lycka till!            

Vi ses där ute!

 

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef