Månadsbrev banan juli

Foto: 2020-07-01, tidig morgon med vy över chipping green

Foto: 2020-07-01, tidig morgon med vy över chipping green

Hej!

Juli månad och semestermånaden är här!

Månaden öppnas med lite ostadigt väder vilket jag välkomnar, naturen och golfbanan behöver vatten.
Vi har under vår och försommar haft ett väldigt högt speltryck på banan och nu när vi går in i sommarlov- och semestertider kommer speltycket sannolikt att öka ytterligare. För att möta detta har vi i banpersonalen ställt om våra väckarklockor och går upp när vissa lägger sig. En tidig start på dagen ger oss möjligheten att jobba av en del innan golfarna börjar ta sig ut på banan. Men helt ur vägen kommer vi aldrig att vara, det finns alltid jobb som behöver göras när det är golfare på banan. Så tänk på oss och vår arbetsmiljö och utsätt oss inte för fara.
Banan är i bra skick! Den sista tidens nederbörd gör så att banan grönskar igen efter en väldigt varm och regnfattig period som har gett banan sin sedvanliga ”sommarbränna”. Ni som spelar golf kan hjälpa till att hålla banan bra och fin genom att laga nedslagsmärke samt lägga tillbaka torv på fairway. Vi har nu utökat vår elbilspark med 4 st bilar, vilket känns bra då efterfrågan är hög och ökar. All focus går i nuläget till att hålla banan i form över sommaren med rutinjobb som dress, gödningar och klippningar.  Ett undantag från rutinjobben är stensättning framför kiosken.

Tänk på att Corona är runt oss och som vanligt nu för tiden är vi hemma om vi känner oss krassliga, håller avstånd och tvättar/spritar händerna ofta!

Glöm inte bort att besöka Jonas med personal på golfkrogen för en lunch eller en kall öl.

Sist men inte minst så önskar vi på banan er en fin sommar med mycket bra golf!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef