Månadsbrev banan december

Foto: 2020-12-02, Hål 16

Foto: 2020-12-02, Hål 16

Hej,

December och julen närmar sig.

Ja, då börjar det att bli tid för oss att ”knyta ihop säcken” för detta år. Vilket konstigt år vi haft och har fortfarande pga. pandemin. År 2020 kommer att betyda extremt olika för oss, allt från människor som lämnat oss för tidigt, företag som går dåligt, elever som pluggar hemma med blandad framgång och isolering. Men mycket i samhället tuffar på och går bra. Golfen är en sådan sak som går bra, förutom de banor som känner av stängda landsgränser. Fjällbacka GK tappade lite i våras då våra kära norrmän inte kom över gränsen. Men dessa tomma tider fylldes snabbt av våra medlemmar och gäster från övriga Sverige, för aldrig förr har jag varit med om så mycket golfande. Detta har hållit i sig hela året, tex i mitten av november när det blev kö ut på banan för att vi skall sköta greenerna… Mycket golf är bra för oss, det är ju det vi lever på. Men mer golfande ställer mer krav på anläggningen. Vi försöker vara med och justera hela tiden ex arbetstider, skötsel, ombyggnationer, städ och bemanning så ni känner att vi är en golfklubb som ni vill vara medlemmar i eller strävar efter att besöka som gäst.
Vi har i höst fått mycket gjort på banan men som vanligt har vi planerat in mer än vi hinner med. Tiden går för fort och det är väl ett problem vi alla känner till, så de banjobb som inte hinns med i höst tar vi nästa år. Men nu är det full fart i några veckor till sen kommer en väldigt efterlängtad ledighet.

Vi har för tillfället öppna sommargreener men vid frost eller frusen yta är det vintergreener som gäller, inga undantag. Grästee är stängda för säsongen.

Till sist vill jag och banpersonalen önska medlemmar och gäster en God Jul och ett Gott Nytt År!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef