Månadsbrev banan april

Foto: 2020-04-02, Hål 8

Foto: 2020-04-02, Hål 8

Hej!

April månad och golfbanan är öppen!

I många år har jag skrivit månadsbrev och aldrig har det känts så här när jag reflekterar över föregående månad, samt ser fram på kommande månad. Vi översköljs varje dag av dåliga nyheter från coronavirusets framfart, då framför allt i storstäderna både i omvärlden och i Sverige.  Covid -19 har påverkat oss alla och kommer så att göra en tid fram över. Viktigt att komma ihåg är att detta kommer att lägga sig och vi kommer att återhämta oss. Leta efter ljusglimtar, dom finns! 
En ljusglimt kan vara att myndigheterna har valt att inte stänga Sveriges golfbanor, vilket jag och många med mig är djupt tacksamma över! Golfbanan ger oss möjlighet att få vara ute i det fria med frisk luft, få motion, sysselsättning och något annat att tänka på. Tänk bara på att ge varandra utrymme, följ myndigheternas råd som att stanna hemma om du är sjuk.  Jag hoppas att ni fortsätter att besöka golfbanor och dess restauranger!  

Större jobb som ligger i pipeline på banan är att så runt putting green och chipen samt efter rivningen av bostadshuset vänster om 11:an. Det ligger även dräneringsarbete, bevattningsjobb, fastighetsjobb samt tillsnyggning av bunkerkanter. Föregående månad jobbade vi mycket mot öppnandet av sommargreenerna, dessa öppnades den 20:e mars. För er som undrar var bunkerkrattorna är så är dessa borttagna i rekommendation från SGF. Banan är riktigt bra, så på det sättet har vi en bra start på säsongen.

Tänk på vår säkerhet och slå ej mot oss som jobbar på banan. Vi har redan incidenter där det har kommit bollar rullande förbi banpersonal. Vi jobbar för er och vi har företräde så ha tålamod när ni tycker vi är i vägen!   

Vi har fått förstärkning på banan av Ingemar J och David S, välkomna!

Hoppas vi ses!

Med vänlig hälsning Robert Molin