Månadsbrev banan november

Foto:2019-10-31, Hål 3

Foto:2019-10-31, Hål 3

Hej!

November och det är full fart på banan.

Det är konstigt men oavsett om vi är mitt inne i högsommaren eller i november har vi fullt upp. Det enda som ändrar sig är vilket arbete vi utför, i nuläget läggs mycket focus på förbättringar och underhåll. Men klippningarna slipper vi inte helt än, för under senaste veckan klippte vi både fairway och ruff.
 Det vi har framför oss under november är att göra klart den nya ytan på puttinggreen, dränera, röjning och trädfällning, maskinservice och banutveckling.
I slutet av oktober kom möglet (snömögel) som ett brev på posten. Men den finns bara på fairway och greenområden och inte på greener, så situationen är hanterbar.
Många som nu har spelat banan efter allt regn är väldigt förvånade över hur torrt det är och att vi har öppet medans grannklubbar har/hade stängt.

Sommargreener är fortsatt öppna, men grästee kommer vi stänga inom en nära framtid, vissa par 3 och 4 är redan stängda.  

När det är frost är det strängt förbjudet att beträda sommargreener. Då gäller spel mot vintergreener. Missköts detta kommer vi att stänga sommargreener alt. hela banan.

Vi har nu elbilsförbud. 

Fredrik Oskarsson har slutat hos oss för att övergå till annat yrke. Tack för de 7 åren du var här och hjälpt till att lyfta banan. Lycka till i framtiden!
Sverker och Ingemar J har fått förlängt för att stötta oss under hösten.

En bra november önskar jag er!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef