Månadsbrev banan mars

Foto: 2019-02-28, Green hål 2

Foto: 2019-02-28, Green hål 2

Hej!

Mars månad och det ser ut som tidig start i år.

Det största vi har framför oss denna månad är givetvis öppnandet av sommargreenerna. Vi siktar på fredagen den 15 mars OM vädret tillåter. Fram till dess är banan öppen på vinterutslag och vintergreener.
Det vi nu kommer att lägga lite mer focus på är alla jobb som behövs fixas innan vi öppnar sommargreenerna. Som tex klippa upp alla områden, väcka liv i bunkrarna efter vinter, sätta ut banmarkeringar och soffor, samt köra ut ris och timmer från banan m.m. Vi vill inte bara sticka ner flaggan i koppen när vi öppnar, utan vi öppnar en helhet.
Övriga jobb blir att färdigställa dammen, bunkrarna på hål 15 och 16, kullen på 14, dressa greener samt jobba vidare med gången upp till tee på hål 8. Hur mycket vi hinner med av detta under mars får vädret bestämma.
Det stora under februari var att gräva dammen för att ha en vattenreservoar för torra somrar, men den kommer att ge så mycket mer, som en trevligare golfupplevelse (inte svårare), större naturupplevelse samt en vattentillgång för golfbanans rika djurliv. Övrigt under februari var verkstadsarbeten, fastighetsvård, trädfällning och röjning, utbildningar samt planering och inköp för kommande säsong.
Isak började sin säsonganställning under månaden, välkommen tillbaka. 

Glöm inte bort vår städdag lördagen den 30 mars mellan kl 9 och 12. Vi träffas i klubbhuset. Anmälan till städdagen är obligatorisk för att vi skall kunna planera jobben samt fika. Lista kommer att sättas upp i klubbhuset där ni skriver upp er, går även bra att ringa till receptionen.  

Några förändringar som du bör känna till är att vi har renoverat bollautomaten på rangen och i samband med detta har vi tagit beslutet att ta bort myntbetalning och hänvisar till kortbetalning eller klubbens egna kort som kan köpas i receptionen. Det kommer också en liten prisjustering på 5 kr per hink.
En annan förändring är att vi har justerat Indexen på hålen, så var uppmärksam på detta.

Sist men inte minst, vi har lediga bantjänster från mitten av juni till mitten av augusti. Kan du golf eller maskiner hör av dig till mig på robert@fjallbackagk.se !  

Nu ses vi snart där ute!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef