Månadsbrev banan maj

Foto: 2019-05-03, Green  5

Foto: 2019-05-03, Green 5

Hej!

Maj månad och Swedish Golf Tour är på ingång.

Ja, nu är vår tourtävling nära som så länge har känts så långt bort. Mycket jobb har gjorts och på det stora att vi är i fas, men perioden precis innan tävlingen blir ändå en hektisk tid. Tävlingen spelas i 3 dagar och vi kommer inte att göra något speciellt med banan inför tävlingen utan vi försöker hålla ”tävlingsstandard” både innan och efter. Det som blir lite unikt precis innan och under tävlingsdagarna är att allt putsas och klipps varje dag.
Banan är i stort behov av nederbörd och i samband med nederbörd gödning. Men vi kämpar på så kommer nog regnet tids nog. Våra vinterprojekt är i slutfasen och skall inom det närmaste sås. Vi har ju sedan påsk haft peggkoppar på alla tee och det är kul att se att så många använder dessa.
April månad gick lite väl fort… men vi har hunnit med jobb som fastighetsvård, dressning, banförbättringar, pust och mycket mer.

Vi har fått en ny medarbetare på säsong Atte Kappel som kommer att ta över efter Isak som kommer att gå över till annat jobb. Välkommen Atte och tack Isak för din tid på Fjällbacka GK.    

Tänk på vår säkerhet på banan!
Slå aldrig ett slag som kan nå oss om du inte har klartecken! Det händer tyvärr alltför ofta att vi får bollar mot oss, vilket aldrig är okej! Att få känslor som rädsla, stress, irritation och ilska när vi är ute på banan och försöker göra vårat jobb som utgår ifrån att vi skall göra det bättre för er känns ju helt galet. På hur många arbetsplatser hade detta varit okej? I förlängningen kan det bli aktuellt att vi inför startförbud på morgonen tre dagar i veckan så vi kan jobba i säkerhet. Jag skall i detta sammanhang från banpersonalen även passa på att tacka alla er glada golfare som ger oss en bra arbetsmiljö utan rädsla och stress, Tusen tack till er!

Behöver du ett sommarjobb? Sök till oss, vi har lediga tjänster på banan. Skicka din ansökan till robert@fjallbackagk.se   

Summeringen får bli en liten lätt regndans och säker golf.

Vi ses!

Med vänlig hälsning Robert Molin /Banchef