Månadsbrev banan juni

Foto: Green 8, 2019-06-03

Foto: Green 8, 2019-06-03

Hej!

Juni månad och sommaren är på ingång.

Det vi har framför oss nu är rutinskötsel som klippningar, dressningar och luftningar samt underhåll av vår fina bana. Alla projekt inför årets säsong är nu avslutade och vi hoppas ni blir nöjda med resultatet samt utvecklingen av banan.
Banan har ju verkligen varit i stort behov av regn vilket den äntligen har fått. Vi behöver regn för att fairway skall gå ihop och bli tät för att tåla en ev. sommartorka bättre.
16-18 maj var Swedish Golf Tour här och hälsade på. Mycket beröm för våra greener vilket vi tackar för, vi nådde inte hela vägen fram med fairway och greenområden enligt mig. Men det är inte lätt med rådande kalla och torra vårväder. Vi hade till och med morgonfrost innan pro-am, samt på morgonen innan round 2 då vi fick avbryta fairwayklippningen. Vill passa på att gratta vinnaren Oliver Gillberg från Kårsta Golfklubb som vann på -12.

En liten påminnelse om att laga ditt nedslagsmärke, hittar du inte ditt, laga någon annans. Med denna lilla arbetsinsats kan vi med er hjälp höja kvalitén på greenerna ytterligare.
Tänk även på vår säkerhet!

Fjällbacka GK är en bana som har kommit långt i kvalité och ranking, detta hade inte varit möjligt utan våra duktiga banarbetare! Det kvittar vad vi köper för maskin om vi inte har någon duktig som kör den, samma är det med gödning, bevattning, ja allt. Så bra jobbat Örjan, Fredrik, Ingemar K, Ingemar J, Sverker, och Atte det är ni som gör banan.   

”Sommaren är kort” som Tomas Ledin sjunger. Så ta vara på den!

Vi ses där ute!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef