Månadsbrev banan februari

Foto: 2019-02-01, hål 5

Foto: 2019-02-01, hål 5

Hej!

Februari månad och vi går mot ljusare tider!

Många tror att det inte händer så mycket på klubben så här års, men här är det full fart. Det vi har framför oss denna månad är ombyggnationer och materialtransport på tjälad mark. I verkstan är det full rulle på maskinservicen, lokalvård samt målning av bla. längdplattorna till fairway. Slyröjning, gallring och timmertransport står också på schemat denna månad.
Januari månad blev ju en kort arbetsmånad pga. ledighet men vi körde igång med att bygga grunden på den nya gången upp till tee på hål 8. Övrigt denna månad har även blivit en del kontorsjobb och verkstadsjobb. Banan är i skrivande stund snötäckt med ca 10 cm snö. Snön kom på tjälad mark så förutsättningarna för få vinterskador är goda, men inga garantier ges... Innan snön kom såg bana helt okej ut.

För er som vill åka skidor på banan är det helt okej om ni respekterar avspärrningar och håller er på ytterkanterna av bana.

Klippsäsongen närmar sig och vi söker banarbetare, så hör av dig till mig om du är intresserad. robert@fjallbackagk.se

Jag brukar ju ge en reflektion av föregående år i februaris månadsbrev. Detta året låter jag bilderna tala. Men vi kan ju konstatera att året 2018 blev ett svårjobbat år vädermässigt. I januari trodde vi att vintern skulle utebli men ack så fel vi hade, från början av februari smällde vintern till och höll i sig fram till början av april. I maj vände vädret och vi fick värme och en torka över sommaren vi sent skall glömma. I augusti kom det regn och fukten tillbaka och med den ett extremt högt svamptryck över september och oktober. Från mitten av november hade vi minusinslag varje dag.
Men trots vädret så fick vi till ett riktigt bra år ihop med er medlemmar och gäster. Nu ser vi fram emot ett nytt bra år ihop med er.

Bilderna börjar i januari 2018.

 

Januari

Januari

Februari

Februari

Mars

Mars

April

April

Maj

Maj

Juni

Juni

Juli

Juli

Augusti

Augusti

September

September

Oktober

Oktober

November

November

December

December

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef