Månadsbrev banan augusti

Foto: 2019-08-01, Green 3

Foto: 2019-08-01, Green 3

Hej!

Augusti månad och det är full fart på banan.

Några av er har börjat jobba, andra har fortsatt semester eller sommarlov men oavsett så står golfbanan redo för er när ni vill spela. Augusti är enligt mitt tycke den bästa golfmånaden.

Blickar vi framåt så rullar banjobben på och inga stora jobb är inplanerade under månaden. Jag hoppas på en månad med lite mer regn (förlåt mig) än vad vi fått hittills. Det är extremt torrt i backen trots att gräset är grönare än förra sommaren.
Under juli fick vi problem med ett styrdorn till bevattningen efter ett strömavbrott. Detta ledde till att våra pumpar stod helt avstängda och solen värmde så det kokade ur backen. Av detta fick jag som ansvarig smått panik. Men tack vare personal från Curator i Fjällbacka som avbröt sin semester för att hjälpa oss att programmera om och få start på pumparna igen blev paniken inte så långvarig. Vill även tacka Sydsvensk Bevattning och KSAB för bra hjälp. Åren går på och man märker inte att saker börjar bli gamla och framför allt inte då det fungerar felfritt, men helt plötsligt har 16 år gått och då är det inte så lätt med reservdelar eller programvaror.

Under sommaren har det hänt alltför många incidenter på banan. Det jag tänker på är alla som spelar mot oss banarbetare och då menar inte dem som av misstag slår snett.  Så till er som spelar mot oss banarbetare vill jag säga följande.
Tänk på vår säkerhet för vi vill komma hem efter jobbet! Kanske blir det bättre om du tänker på oss som en golfare du har framför dig. Spela inte med flit mot oss, vi har inte ögon i nacken. Vi kan inte titta på dig hela tiden för att vara beredda på att ducka när det kommer en boll. Du som tror att du kan slå en drive igenom oss, att vi är odödliga, ser allt och är beredd på allt, eller att om någon blir träffad så är det bara in med en ny banarbetare. Nä, du skulle jobba hos oss på banan några dagar så hade nog polletten ramlat ner.  Ge oss tiden att göra fint för dig så är vi snart ur vägen.

Vi på banan vill tacka er alla glada golfare som berömmer vår bana och vårt arbete. Detta blir ett kvitto på det arbete vi lägger ner, tack!    

Fullt ös med golfen nu!

Vi ses!

Med vänlig hälsning Robert Molin / Banchef