Månadsbrev banan april

Foto: 2019-04-02, Hål 12

Foto: 2019-04-02, Hål 12

Hej!

April månad och vi hoppas att värmen är på gång!

Nu har vi en fullspäckad månad framför oss! Den 16-18 maj har vi Swedish Golf Tour här och då gäller det att allt är på topp. Mycket har vi hunnit med under vintern som ex. damm, renovering av omklädningsrum, dräneringar, tagit bort och byggt om bunkrar, snickrat för uppfräschning av gården vid hål 11, byggt ny trall utanför toaletterna på hål 9, byggt nya soffor till torget, ny kulle på höger sida hål 14, planterat nya träd vid 15 tee samt byggt en ny gång upp till tee 8. En del av detta är inte helt klart än så vi får se på april som en månad att färdigställa banan.
Vi har fått förstärkning på banan av två säsongsanställda. Ingemar Jarnedal som har jobbat två säsonger här innan samt Sverker Thoresson som är ny, välkomma!
Mars blev en bra månad och vi öppnade en fin bana med sommargreener den 22 mars. Övrigt har vi under mars jobbat med bevattning, bunkrar, projekt samt varit på utbildning. Även tack till alla som kom på vår städdag den 30 mars.            

Lite ordningsregler när du spelar på Fjällbacka GK:
 Här lägger vi alltid tillbaka uppslagen torv!
 Här lagar vi alltid våra nedslagsmärken!
 Här lägger vi alltid tillbaka krattan i bunkern!
 Här visar vi respekt till banarbetarna och chansar inte om det kan bli ett farligt slag!
Självklarheter för de flesta men kan behövas att upprepas. 

I år går det att boka tider från kl 7:00 på morgonen, vilket är bra. Men kontentan av detta bli att vi kommer att sköta banan i tidsbokningen. Vi kommer som tidigare år att jobba mot att alla som går ut från kl 8:00 i tidsbokningen och framåt inte kommer att störas av de stora maskinerna.
Förra sommaren blev det en del konflikter vid tidiga mornar på grund av att flertalet golfare kände att vi var i vägen hela tiden. Förra sommaren hade även vi kö ut på banan från 05:30 vissa dagar, uppe i detta kommer 8 st banarbetare på maskiner som skall försöka göra bana fin för er. Ni skall veta att vi gör så gott vi kan för att ni morgonpigga golfare skall få en trevlig runda, men samtidigt måste vi sköta banan. Vill du spela mer ostörd golf från oss på banan boka in dig efter kl 8:00.  

Nu när vårsolen börjar att värma ser vi på bana fram emot en ny säsong ihop med er!

PS. om det är något du undrar över eller om det är några konstigheter när du är ute och spelar banan tveka inte att prat med oss på banan, vi finns där för er!

Med vänlig hälsning Robert Molin / Banchef