Månadsbrev banan september

Foto: Hål 7, 2018-09-03

Foto: Hål 7, 2018-09-03

Hej!

September månad och det är härligt golfväder.

Vad hände på banan under augusti:
Om vi börjar med vädret så fick faktiskt årets torka ett slut under augusti, men det var på håret... Som många av er vet så tog vårat bevattningsvatten slut, så vi fick börja pump ur dammarna ute på banan för att fylla upp bevattningsdammen. Med detta vatten kunde vi bevattna gräset under tre extra veckor. Den 8 augusti var allt vatten slut i dammarna och tanken på att stå helt utan vatten under torkan var jobbig, men som en skänk från ovan var regn på ingång. Så denna sommar har vi tagit oss igenom den vädermässigt jobbigaste säsongen i klubbens historia med ett förhållandevis bra resultat. Det bör nämnas att vi inte har någon fairwaybevattning däremot har vi bra bevattning på tee, foregreen, greener samt greenområde.
Sommaren har ju satt sina spår på fairway men jag ser positivt på september, vi kommer se att våra fairway`s har en fantastisk läkningsförmåga och återväxt. Vi har under slutet av augusti gödslat upp alla ytor, fått härligt regn samt massa värme på detta, så nu kommer det växa så det knakar där ute (håll er ifrån ruffen).
I övrigt har augusti varit en bra månad, vi har fått till både en dressning och en luftning av greenerna och allt har rullat på som det skall.

Vad händer på banan under september:
Ett lugn kommer att lägga sig över banan igen, vilket ger oss utrymme att jobba med mer specifika höstjobb som fix med dräneringar, bevattningsjustering, dressningar, luftningar, stödsådd, putsa över hela banan med trimmer m.m.
Under september skall vi även på lite utbildningar och träffar med kollegor.

Banan är i skrivande stund fantastisk bra, så välkommen till oss på Fjällbacka GK!

Vi ses på banan!

Med vänliga hälsningar Robert Molin/Banchef