Månadsbrev banan oktober

Foto: 2018-10-01, Hål 3

Foto: 2018-10-01, Hål 3

Hej!

Oktober månad och hösten är här.

Vi börjar med en reflektion över september:
Septembervädret bjöd på allt, orkan, frost, strålande sol, hagel och översvämningar. Ja, vädret skiftar det vet vi med det blir lite lustigt när man står uppe vid klubbhuset och ser ut över 1:ans fairway och minns sommarens extremtorka för att nu se samma fairway ligga under 30 cm havsvatten. Det är inte ”lite” vårat gräs skall utstå.
Större banjobb under månaden har varit dressning och stödsådd av greener.  Vi har även hunnit med några utbildningar, golftävlingar med kollegor samt kört igång höstens röjningsjobb i kringområdena.
Vi avslutade månaden med hummergolfen som blev en bra tävling trots vind och lite regn.
Denna månad slutade Ingemar J och Peter, tack för bra jobb över säsongen.

Vad kommer hända på banan under oktober:
Vi kommer nu sätta tänderna i banan för att till nästa säsong höja kvalité och upplevelsen ytterligare. Exakt vad som kommer att prioriteras under hösten är inte helt klart än, men några jobb som är på gång är uppfräschning av omklädningsrummen (dessa kommer att vara avstängda under jobbets gång), nya dräneringar, fylla upp svackor och gamla dräneringar samt dressingar och luftning. Vi kommer från och med nu lägga mindre focus på ex. klippningar för att skapa tid till förbättringar och utveckling.

Banan kommer hela hösten stå här grön och fin för er så sluta inte spela bara för att hösten är här!

Vi ses!

Robert Molin/Banchef