Månadsbrev banan juni

Foto: Green 3, 2018-06-01

Foto: Green 3, 2018-06-01

Hej!

Juni månad och det är sommar!

Vi börjar med en tillbakablick på maj:
Vädermässigt har maj slagit alla rekord. Förutom natten till första maj då det kom 27mm så har vi bara fått 8mm regn på hela månaden. Temperaturen har varit upp emot 28 grader i skuggan och snittemperaturen över maj ligger på 16,2 grader. Slår vi ihop dessa två parameterna så förstår ni att vi har en extrem torka att slåss emot. Fjällbacka GK är lyckligt lottade att inte ha några direkta vinterskador att läka i denna torka, många klubbar har vinterskador och det är inte lätt att få ordning på med detta väder.
Vi startade månaden med allt som skulle fixas inför Swedish Golf Tour. Som ex. städningar, puts, gödningar och dressningar, avslutade vissa vinterprojekt som tee 15, och mycket mycket mer. Tävlingen genomfördes utan problem och med nöjda spelare. Grattis till vinsten Mathias Gladbjerg. Det som vi håller på med just nu är trappan och gången upp till tee 13 där vi har byggt en ny trätrappa, vi har också satt 7 st granitsteg mellan trappan och tee. Det som är kvar är att lägga kullersten längst trappan och hela gången upp till tee. Vi har vissa tänkta projekt kvar som ex. vissa bunkerjusteringar, stensättningar och dräneringar men nu startar vi inte upp något mer utan dessa får vänta till hösten.

Vad kommer att hända på banan under juni:
Vi kommer göra regndansen varje morgon… Skämt och sido men vi behöver verkligen ett fint regn snarast. Fokus kommer att ligga på rutinskötsel av banan med tryck på putsen där vi ligger efter. Vi har haft mycket spel på banan under maj, medlemmar, gäster, hotellbokningar, stora grupper och bra tävlingar. Känns som vi startart säsong 2018 på bästa sätt, nu ser vi till att det fortsätter.

Till sist några saker jag brukar tjata om:

  • Banarbetare har företräde, skall du slå mot banarbetare eller annan golfare måste du vänta på klartecken med uppsträckt hand och ögonkontakt.
  • Laga ditt nedslagsmärke.
  • Lägg tillbaka din uppslagna torv.
  • Lägg tillbaka hela bunkerkrattan i bunkern.

Spela golf och njut!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef