månadsbrev banan juli

Foto: Hål 7 och 8, 2018-07-02

Foto: Hål 7 och 8, 2018-07-02

Hej!

Juli månad med ledighet, sol, bad och golf för många av er!

Vad hände på banan under juni:
Torkan och värmen fortsatte under juni vilket givetvis är superskönt, plus att alla får till lite extra längd på utslagen och fairwayslagen. Men det finns en baksida med värmen och det är att banan är väldigt torr. Vi håller tee, greener samt greenområden i bra skick trots frånvaro av regn men på det stora hela skulle det inte sitta fel med lite regn NU! På grund av torkan har vi bland annat dragit ner på fairwayklippningen. Ett litet specialjobb i slutet av månaden blev att få till ett nytt rangemål i form av en vit ring som är 10 meter i diameter runt 100 metersflaggan, vilket blev superbra och fler är på G. Annars har inget stort hänt på banan under månaden, lite gödningar, handvattning, puts samt lite fix och trix.
Under juni började två sommarjobbare hos oss, Jacob Sjögren och Casper Carlzon. Välkomna till oss!

Vad händer på banan under juli:
Verkar som torkan fortsätter, på 10 dygnsprognosen är det en stor sol hela vägen och uppemot 27 grader. Inget stort är planerat, vi skall försöka få till en greendressning i början av månaden. Rutinjobben rullar på. Även vi på banan skall få några veckors semester, vilket känns välkommet. Nu när vi går in i en riktig golfmånad med extremt mycket golfspel, tänk då på banarbetarna som sköter banan för er och ge oss utrymme och slå inga stressade slag mot oss.

Vi får väldigt mycket beröm för banan nu, vilket vi tackar för! Det är ju för er vi jobbar och när vi möts av positiv anda och beröm blir det som ett kvitto på vårt jobb. Men som bangänget säger ”det som är bra går att göra ännu bättre”.  

En sak som många medlemmar och gäster har uppmärksammat är att många slänger cigarettfimpar och portionssnus vind för våg. Vi skulle uppskatta om berörda parter tar hand om detta som vilket skräp som helst.

Ett tips.
För er som går ut på bana innan tidsbokningen så kommer ni att stöta på oss. Känns detta jobbigt och stressigt att tillexempel vänta in en greenklippning så är det bara att boka in er i tidsbokningen, för då är vi ur vägen med de stora maskinerna och jobben.

Ja, nu har vi klivit in i den stora sommarmånaden. Så njut och spela så mycket golf ni bara orkar och hinner!

Vi ses där ute!

 

Robert Molin/Banchef