Månadsbrev banan december

Foto: 2018-11-28, Hål 10

Foto: 2018-11-28, Hål 10

Hej!

Då var det redan december igen. 

Hoppas ni tycker som jag att december ändå är en skön månad för allt gött som den innehåller, med ledighet, god mat, festligheter samt alla ljus i mörkret.

På banan skall vi se till att få ett bra avslut på 2018, men för att lyckas med det har vi en del jobb som skall avslutat på rätt sätt innan vi går hem på julledigt.
Under hösten har vi köpt in en stubbfräs för att kunna börja ta bort alla våra gamla och nya stubbar på banan. I skivande stund är 53 st bortfrästa och många fler står på tur.
Vi skall även under vintern bygga en ny damm som skall stötta oss med bevattningsvatten under torra somrar. Arbetet kommer att förberedas nu men kommer att grävas när vi har ordentlig tjäle. Denna skall byggas mellan 6:ans och 11:ans utslag, detta är en ”död” yta och skall inte försvåra spelet. Däremot kommer dammen att höja naturupplevelsen, samt höja djurlivet vilket är positivt. Ett annat jobb som kommer att ske på tjälad mark är en ny gång upp till tee 8.
Bunkern på hål 16 skall få sin form för att till våren sås och där efter bli en gräsbunker. Vi kommer även jobba vidare med röjningar och trädfällningar, maskinservice, fastighetsvård samt entreprenad.
Banan ser bra ut i skrivande stund. Tänk på att det är förbjudet att beträda greener och tee när det är frost och vinter.  Som prognosen ligger nu är sommargreener och grästee stängda för säsongen.  

Jag vill tacka grabbarna på banan för ett bra jobb över året, Örjan, Fredrik, Isak, Ingemar K, Peter, Ingemar J, Casper samt Jacob

Bör nämnas till mångas glädje att jag skissar på peggkoppar till nästa säsong.  

Bangänget vill tacka er alla medlemmar och gäster för ett riktigt bra år samt önskar vi er en God Jul och Gott Nytt År!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef