Månadsbrev banan augusti

Foto: 2018-08-02, Hål 3

Foto: 2018-08-02, Hål 3

Hej!

Augusti månad och torkan rullar på.

Vad hände på banan under juli:
Sommar blev det verkligen, bara 10 mm regn och temperaturer upp emot 33 grader i skuggan. För den som skall bada är ju allt bra men för golfbanans gräs är det inte bra. Än så länge lyckas vi ganska bra med att hålla liv i de viktigaste delarna av banan men vi har aldrig under golfbanans historia från 1967 varit med om en sådan här torka. Ni skall veta att vi kämpar på mot torkan med massor av nattbevattning och handvattning. Det vi lägger focus på är green, greenområde samt tee. Men trots detta bryter torkan igenom. Uppe på allt detta är nu bevattningsvattnet på väg att ta slut, och vi har börjat tömma våra sötvattensdammar på banan för att vattna greener. För er som undrar varför vi inte tar vatten från älven så har den nästan lika hög salthalt där som i havet, så vi har mycket vatten runt oss men väldigt lite som vi kan använda. Vi hushåller med det vatten vi har och hoppas på regn, så skall det nog gå bra.
Juli är ju månaden vi pikar med antal rundor, men med denna värmen på det har resultatet blivit väldigt många morgonpigga golfare. Redan kl 5:30 har vi haft kö ut på bana. Samma tid skall vi klippa och sköta banan vilket ibland har skapat irritationer, vi gör vårat bästa men ibland måste vi köra på tufft för att komma ur vägen. Som mest är vi 7 banarbetare ute och jobbar på de finklippta delarna så golfaren kan ju stöta på flera av oss på olika områden. Vi är igång på bana kl 05:00 och ger allt för att ni skall få en bra golfbana.
Alla rutinjobb på banan rullar på, det vi gjort är att dragit ner på vissa klippningar på grund av lägre tillväxt.

Vad händer på banan under augusti:
Jag hoppas detta är månaden då regnet kommer tillbaka!!
Det som är planerat under månaden är en greendressning annars är det rutinjobb som gäller. Vi kör på för att leverera en så bra bana som möjligt till er.
Våra sommaranställda Jacob och Casper kommer att avsluta sina tjänster under månaden.

Vi ses där ute!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef