Månadsbrev banan april

Foto: Green 8, 2018-03-29

Foto: Green 8, 2018-03-29

Hej!

April månad och vi väntar på värmen!

Vi börjar med en reflektion över mars:
Vädermässigt så har vi haft en månad med övervägande minusgrader vilket har lett till att många uppstartsjobb på banan ej är gjorda. Lite har vi kunnat smygstarta på banan, som städning och riskörning. Men vi har verkligen inte varit sysslolösa, tvärt om så har vi haft upp över öronen med andra jobb. Vi har bl.a. gjort en uppfräschning av klubbhus och kök, byggt nytt tak på rangen, entreprenadjobb, målningsarbete samt verkstadsjobb. Vi har även hunnit med några givande utbildningar. Vi fick under februari och mars hjälp av Veronica Helin som har varit inne och stöttat på banan samt klubbhus då vi har varit en kort under jan- mars, Veronica har tidigare jobbat flera säsonger på vår banan.
Förra året klippte vi greenerna första gången 16 mars och öppnade banan 24 mars med alla ytor klippta. Det blir inte alltid som man tänkt… så tyvärr blev det en påskhelg på vintergreener i år. Men tidsbokningen och restaurangen var igång och öppnade till påsk.  

Vad händer på banan under april:
Jag hoppas verkligen på ett rejält omslag i vädret så vi kommer igång. Alla klippmaskiner är slipade och servade, gödsel är på ingång samt säsongpersonal Isak Ageland och Ingemar Jarnedal börjar nu efter påsk, så vi står redo när vädret vänder! Efter påsk börjar även Peter Karlsson som har fått förtroendet att fylla tomrummet efter vår kollega Rogers bortgång. Peter har flera års heltidstjänsterfarenhet från en grannklubb till oss. Välkommen!
Prioriterade jobb när tjälen och frosten släpper är att lägga konstgräs på rangetaket (tills detta är klart kommer övre platån på rangen vara stängd), vi har massor av jobb kvar på tee 15, lite fix kvar runt kiosken samt sätta ny trappan till tee 13. Utöver detta har vi ju klippningar, gödningar, dressningar, luftningar, uppstart av bevattning samt sätta ut alla bantillbehör som ex bolltvättar.

Banan ser lite tråkig ut i färgen nu men bortsett från detta ser det riktigt bra ut. Kommer lite värme så vi får igång växtligheten, får vi en toppbana på nolltid.

Har du inte börjat putsat golfklubborna än så är det hög tid, för snart öppnar vi sommargreenerna! Mer information om öppnandet av sommargreener kommer på hemsidan och Facebook. 

Vi ses där ute!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef