Månadsbrev banan oktober

Foto: 2017-09-28, Hål 17

Foto: 2017-09-28, Hål 17

Hej!

Oktober månad, och höstprojekten på banan börjar.

Vad hände på banan under september:
Vädermässigt blev det en lite blötare månad. När vi får sådana regniga månader ser vi att våra dräneringar verkligen hjälper. Och när vi ändå är inne på ämnet så kan jag meddela att vi även fått till några dräneringsförbättringar denna månad. Det blev 10 meter ny dränering vid 5:ans green, förlängt dräneringen från 17 gula tee och så har vi satt 3 st nya ytbrunnar. Utöver dessa jobb har vi ”städat” vårt materialupplag och fått fram lite fyllnadsmaterial samt bättre jord till höstens jobb. I mitten av månaden stödsådde och dressade vi våra greener. Stödsår gör vi minst en gång per år för att underhålla och hjälpa rödsvingeln vi har på våra greener. Vi har varit iväg på banarbetargolf som denna gång spelades på Vara – Bjertorp samt maskinutställning och seminarier på Elmia Jönköping. Månaden och på ett sätt säsongen avslutas med den ”största” tävlingen på året – Hummergolfen. Lycka till alla!
Våra duktiga säsongsanställda Isak och Emma kommer att sluta sista september. Tack för ett kanonjobb över säsongen och välkomma tillbaka nästa år!

Vad kommer att hända under oktober:
Som vanligt kommer vi att sätta tänderna i banan efter hummergolfen. Sommarjobben i all ära men då är det mest underhåll av banan som gäller. Det är nu på hösten som vi gör alla förbättringar och utvecklar banan för er. Det som ligger i pipeline är bl.a. renovering av tee, fastighetsvård och dränering. Utöver detta har vi ju en bana att börja invintra med jobb som, gödningar, luftningar, dressningar och vintergreener m.m. Tänk på att vi kommer vara mer i vägen och hål kan bli avstängda eller nerkortade om vi jobbar på hålet.

En påminnelse!
Det är absolut förbjudet att beträda sommargreener när det är frost.

Glöm inte bort att spela golf även om hösten är här!

Mvh Robert Molin/Banchef