Månadsbrev banan juni

Foto: 2017-05-20, Hål 6 och 9

Foto: 2017-05-20, Hål 6 och 9

Hej!

Juni månad och skön sommar närmar sig!

Vad hände på banan under maj:
Maj startade med frost, men därefter har värme med torka dominerat. Från mitten av maj fick vi en rejäl tillväxt på gräset vilket säkert många märkt som legat i ruffen, men tillväxten brukar lunga ner sig efter midsommar. Största händelsen för månaden var givetvis Swedish Golf Tour som besökte oss 18 till 20 maj. Trots att det var tidigt på säsongen lyckades vi jobba upp en bra banan för proffsen som var riktigt nöjda med banan. Grattis igen önskar vi vinnaren Elias Bertheussen. Några större banjobb under månaden har varit att sätta kantsten bakom 18 green för att styra undan regnvatten, grusat gångvägar, justerat bunkersand, sådd av 5:ans röda tee, samt att vi lagt mycket tid på puts (men vi hann inte med tillväxen ändå…). Vi fick förstärkning på banan av Ingemar Jarnedal som kommer att jobba här till slutet av augusti, välkommen.

Vad kommer att hända på banan under juni:
Vi kommer mer och mer in i rutinjobb för att hålla banan fin för er. Det som ligger i pipeline är en dressning och luftning av greenerna ev. nästa vecka. Kommer torkan hålla i sig kommer vi att påbörja handvattning för att behålla turfen på känsliga ställen, då framför allt på greenområden. Vi får hoppas att juni ger oss bra väder och att allt rullar på utan problem med bra kvalité på banan.

En tanke:
Vi kommer komma in i en mer hektisk period med mer spel och trängsel på banan. Med detta så kommer även golfandet innan tidsbokningen att öka, här kan det uppstå små konfliker, för samma tid skall vi klippa och sköta banan. Vi jobbar på så sätt att vi skall vara undan med de stora maskinerna till tidsbokningen. Så kontentan av detta blir; går du ut tidigt på morgonen kommer vi också vara på banan med våra maskiner, känns detta jobbigt bokar du in dig i tidsbokningen så är problemet löst.

Spela nu golf som aldrig förr, detta kan bli den bästa säsongen någonsin! Passar ju bra nu när vi firar 50 år, mer info om detta kommer.

Vi ses där ute!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef