Månadsbrev banan juli

Foto: Hål 7, 2017-06-28

Hej!

Juli månad och sommaren är här!

Vi börjar med en reflektion över juni:
Över lag har vädret under juni varit bra. Men mot slutet av månaden har banan börjat brännas i brist på regn. Att det var 28 grader i skuggan och blåste 19m/s vissa dagar har ju inte hjälpt mot torkan direkt… Men vi handvattnade och lät bevattningen gå på nätterna mer har vi inte kunnat göra mot vädrets makter. För er info så har vi bevattning på green och greenområde, tee samt inspel men inte ute på fairway.
På banan har allt rullat på utan några stora problem. Vi fick till en luftning och dressning av greenerna samt att vi började jobba med ogräs.
Åter igen kan vi spela på grästee från båda på 18 och rött på 5:an, vi öppnade våra renoverade tee till midsommar.
Vår gamla sommarjobbare Jonathan började jobba i slutet av juni och skall vara med oss över högsommaren, välkommen tillbaka!

Vad kommer att hända under juli:
Jag hoppas på lite regn så vi får tillbaka grönskan. Sen skall vi inte glömma bort att vår bana skall ha en liten solbränna på sommaren det hör ju liksom till.
Juli betyder ju semestertider och det gör det även för oss på banan. En i taget ur det fasta bangänget kommer att ha lite semester, vilket behövs!
Vi kommer att gå in i den mest hektiska tiden på banan med mycket skötsel och mycket golfspel. Tänk på att om du går ut tidigt på morgonen så är även vi där med de stora maskinerna. Och vi måste köra på tufft för att hinna undan till tidsbokningen. Så jag hoppas ni har överseende med oss om ni går upp med sommarsolen för att spela golf.

Ta nu vara på sommaren och njut nu! För sommaren är kort!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef