Månadsbrev banan december

Foto: 2017-12-01, Hål 3

Foto: 2017-12-01, Hål 3

Hej!

December månad och den härliga julen närmar sig!

Vi börjar med en reflektion över november:
Vädermässigt så blev november en riktigt blöt månad. Men efter regn kommer sol, eller…
 November blev inte riktigt som vi tänk med tanke på Rogers tragiska bortgång i slutet av oktober. Samt sedan långt innan var det bestämt att vår mekaniker Örjan skulle vara pappaledig hela november. Men vi har kämpat på så gott det går och vår säsongsanställda Emma var snäll och hoppade in och stöttade mig och Fredrik. Emma kommer att hjälpa oss fram tills julledigheten.
 Vad har vi då lyckats att få till denna månad, jo vi fortsatte köra material och bygga de nya utslagen på hål 15. Detta gick hyfsat bra trots allt regn pga att vi har väg nästan hela vägen fram, men de skador som blev och blir kommer vi att skära ur och så om till våren. Utslagsytorna är grovjusterade och skall sätta sig över vintern så fixar vi finjusteringen till våren. Kan även meddela att vi ser dammen fint från både röd och gult tee nu när vi höjt upp utslagen. Vi har även tömt bevattningssystemet inför vintern, börjat köra klinga för att ta bort sly, luftat Fairway samt påbörjat ombyggnationen av kiosken på 9:an och byte av dörrar på toaletten.
 Denna månad började Ingemar Kahlman jobba hos oss och hans huvuduppgift kommer att bli fastighetsvård, varmt välkommen till oss!

Vad händer under december:
Vi får hoppas på torrare väder! Jul närmar sig så det kommer inte att bli någon hel arbetsmånad men vi skall försöka ”knyta ihop säcken” så bra det går för detta år. Några av de jobb vi skall hinna med är att köra mer material till gul tee på hål 15 för att lägga ut slänterna mer, få ett bra avslut vid kiosken, förbättra foregreenbevattningen på hål 9, dränera, samt vinterservice av maskiner.

Banan ser i skrivande stund riktigt bra ut!

Vi på Fjällbacka GK vill önska våra medlemmar och gäster en riktigt God Jul Och Gott Nytt Golf År!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef