Månadsbrev banan augusti

Foto: Green 3, 2017-08-01

Foto: Green 3, 2017-08-01

Hej!  

Augusti månad och det är fullt ös på banan.

Vi börjar med en reflektion över juli:
Juli blev en torr månad med 46 mm regn kontra förra året med 156 mm under juli. För att klara torkan så har bevattningen gått för fullt på nätterna plus att vi gjort punktinsatser med handvattning. Jag tycker vi har lyckats att hålla en bra kvalitetsnivå på banan under månaden. Bevis på det är att tidsbokningen varit full nästan varje dag och beröm kommit på löpande band. Detta värmer, tack!
Tyvärr var det någon mindre begåvad människa som gjort inbrott i omklädningsrummet och på väg därifrån passat på att spinna på 18 green (detta är snart läkt). Vi har även haft inbrott i kiosken… Inga stora jobb på bana bara klippningar och rutinjobb.

Vad händer under augusti:
Vi startar månaden med ett 50 års jubileum för FjGK, fredagen den 4 aug. Denna dagen skall fyllas med golftävlingar, mingel, talare som tar med er genom klubbens 50 år, buffé, tårta och kaffe och förhoppningsvis bra väder.
Det som ligger i pipeline på banan är en greendressning, gödningar och luftningar. Utöver detta rullar rutinjobben på. Vi fortsätter att lägga stort fokus på kvalitet. I slutet av månaden kommer vi att gå ner i personalstyrka.

Vi ses där ute!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef