Månadsbrev banan oktober

Foto: Green 15 och 3, 2016-09-30

Hej!

Oktober månad och hösten är här.

Vad hände på banan under september:
Det har varit en ovanligt torr och varm månad (förutom de sista dagarna), perfekt för trevliga golfrundor. Men månaden har varit ovanlig på fler sätt: det har ännu inte varit någon morgonfrost vilket det alltid brukar bli i september, vilket vi välkomnar för att lugna tillväxten. Prisbordet på hummergolfen påverkades också av vädret. Hummerfisket startade rekorddåligt, första dragningen gav för de flesta fiskare i stort sett tomma tinor och sedan blåste det upp till kuling och storm i dagarna 4 vilket gav våghöjd på över 10 meter (mätstation Väderöarna).
 På banan har det varit lugnt, det största jobbet var hjälpsådd och dressning av greener. Det växte under september som om vi var mitt i sommaren så klippningar och puts har rullat på. Vi på banan tog oss tid att besöka en grannklubb med trevligt golfspel. Planering för höstprojekt har skett denna månad, vi har bland annat teerenoveringar på gång. Banan har varit fin hela månaden. Isak och Mats slutade sina tjänster, tack för ett kanonjobb över säsongen.

Vad händer på bana under oktober:
Vi får hoppas på en fin månad, men med tanke på hur varm och fin september var så befarar jag att vi går en bråkig månad tillmötes. Hummergolfen går av stapeln i skrivande stund och avslutar årets större tävlingar. Det skulle sitta fint med lite frost så tillväxten dras ner så vi kan göra annat än klippa gräs för efter hummergolfen kommer vi sätta tänderna i banan och startar upp några av höstens projekt.

Om det blir frost är det absolut förbjudet att beträda sommargreener. Blir det kraftig frost så kan det bli aktuellt att stänga hela banan över morgonen eller dagen. Vi kommer nästa vecka sätta ut vintergreener som ett alternativ under hösten.

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef