Månadsbrev banan mars

Foto: Green 6, 2016-03-01

Hej!

Mars månad och förhoppningsvis kommer våren.

Vad hände på banan under februari:
Vädermässigt så har vi haft en ganska frostig månad, men även översvämningar, regn och plusgarder har gjort sig påminda. Månaden avslutades med fantastiskt februariväder, med kallt på natten och en värmande sol på dagen.
På banan har röjsågarna gått varma men vi har även dränerat färdigt första tee, städat banan för vass och bråte (efter högvatten), haft lokalvård, servat maskiner, slipat aggregat samt planerat kommande säsong.

Vad kommer att hända under mars:
Damma av klubborna för påsk närmar sig med stormsteg och då skall vi vara igång på sommargreener, eller? Ja, detta är inte lätt att svara på, men fortsätter detta förhållandevis kalla vädret kan det bli svårt på tjälad mark eller vid tjällossning. Men vår vilja är att öppna så det skulle sitta fint med ett omslag så vi får en högre dygnsmedeltemperatur, och det är ju så att solens värmeeffekt ökar för varje dag som går. Vi kommer givetvis att ha information om öppnandet på vår hemsida och facebook.
Mycket jobb ligger framför oss. När vi kan dra igång med vissa jobb styrs av vädret. Men högsta prioritet har första tee när tjälen har släppt, sen har vi ju alla rutinjobb som sker vid ett ev. öppnande av banan som klippa, välta, fixa bunkrar efter vinter, soffor, bolltvättar, bevattning, banmarkeringar och snygga till omkring oss m.m.

PS.
Varje vinter lägger vi stor tid på att röja bort årsskott av sly. Och vi slås av hur mycket det faktiskt är vi tar bort varje vinter för att hålla det putsat och fint på våra kringområden. Skulle vi hoppa röjningen låt oss säga 3 år skulle ni bli förvånade hur fort det växer igen. Så när många av er inte ens tänker på golf jobbar vi för fullt med att ge er en bana av klass.

Glöm inte bort att vi söker banarbetare till säsongen. Är du intresserad skicka ett mail till banan.fjgk@telia.com .

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef