Månadsbrev banan juni

Foto: Green 2, 2016-05-31

Hej!

Juni månad och sommarvärmen är här!

Vad hände på bana under maj:
Nordea Tour som så länge har känts långt bort närmade sig med stormsteg, den 18 maj gick startskottet på Pro Am och de efterföljande tre dagar skulle proffsen visa vem som bemästrade vår bana bäst. Så början på denna månad gav vi allt för att kunna leverera en bana som matchade spelarna. Jobben var allt från puts, dress, klipplinjer, grusa gångvägar, skära bunkerkanter till att justera bunkersand. När tävlingen var över kunde det konstatera att vi lyckades riktigt bra, igen. Viktigt att tillägga är att det inte bara är banan som det ställs höga krav på, utan hela vår organisation som även under tävlingsdagarna skall synkas med Nordea Tour`s organisation. Och givetvis skall jag passa på att gratta vinnaren Per Längfors från Ringenäs GK samt vår egen Tomas Järund som blev bästa amatör.
 Vädermässigt så startade maj med morgonfrost och slutade med dagstemperaturer på 27 grader i skuggan, och under samma period så har det kommit det extremt lite regn här i Fjällbacka. Vi får be en tyst bön att inte bevattningen strular under dessa torrperioder. En annan aspekt på dessa snabba och extrema väderskiften kan betyda högre svamptryck senare under sommaren. Men de problemen tar vi när de kommer…
 I övrigt rullar allt på ute på bana. Gräset växer än så länge så det knakar. Banan är bra och vi får mycket beröm för greenerna.

Vad kommer att hända på banan under juni:
Vi önskar lite regn hur tråkigt det än låter. Men troligtvis kommer vi att få jobba hårt med handvattningen. Handvattningen låter oss att punktbevattna där det behövs som mest samt att vi sparar vattenbevattningsvatten.   Men om vi skall titta på kommande banjobb så startar vi månaden med en greendressning med efterföljande luftning. Detta medför att det blir lite ojämnt på greenerna några dagar. Rutinjobben kommer att rulla på. Sådden på våra nya teer ser bra ut och går allt vägen kommer dessa att öppnas till midsommar som utlovat.
Vi kommer att få stötning av två sommarjobbare Jonathan och Casper, välkomna!

Till sist några saker jag vill att du tänker på:

  • Lägg tillbaka HELA krattan i bunker efter dig.
  • Laga ditt nedslagsmärke, hittar du inte ditt ta ett annat.
  • Du får gärna slänga din trasiga träpegg i ruffen eller ta med den från tee.
  • Tänk på vår säkerhet! Ska du slå mot oss gäller först släkt varningsljus och uppsträckt (kommunikation) hand från oss innan du slår.

Sist men inte minst vill jag tacka grabbarna på banan för ett grymt bra jobb, utan er arbetsglädje och skicklighet hade vi inte haft någon tourtävling eller lika bra bana. så Roger, Örjan, Fredrik, Isak och Mats tack!  

Ut på banan nu och njut av golf och värme!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef