Månadsbrev banan juli

Foto: Green 15, 2016-06-30

Hej!

Juli månad, och sommaren är här!

Vad hände på banan under juni:
Vädermässigt startade månaden med en otrolig värme och torka som höll i sig fram till ett väderskifte den 20 juni då föll efterlängtade 25mm regn, totalt föll det 47mm denna månad. Innan väderomslaget fick vi jobba hårt med bevattning och handvattning, framför allt för att hålla våra greenområden i schack. Jobbmässigt så startade vi måndaden med en greendressning som efterföljdes av en djupluftning. Övriga ”specialjobb” har varit handplockning av ogräs på alla greenområden, djupluftat alla tee samt stor röjning runt Rangen. På banan rullade allt på med gödningar, klippningar och puts. Banan är i skrivande stund riktigt bra och vi får mycket beröm, vilket vi är taksamma över. Vi har även denna månad öppnat våra nyrenoverade tee´s på hål 1 och 8.

Vad kommer att hända under juli:
Vi får hoppas på skön sol nu när semestertider är här! Även vi på banan kommer att börja ta några semesterdagar. Vi kommer att i stort sett bara att syssla med rutinjobb för att hålla banan fin för er. Och apropå fin så är det möjlig att vi sticker in någon greendressning för att hålla en hög greenkvalitet samt behandling av ogräs på fairway och i ruffarna. Det kommer att bli trångt där ute på banan så visa varandra och banpersonalen respekt och slå inga farliga slag. Går du i en långsammare boll släpp då igenom så får vi mer flyt och glädje på banan.         

Till sist några saker jag brukar tjata om:

  • Lägg tillbaka HELA krattan i bunker efter dig.
  • Laga ditt nedslagsmärke, hittar du inte ditt ta ett annat.
  • Du får gärna slänga din trasiga träpegg i ruffen eller ta med den från tee.
  • Tänk på vår säkerhet! Ska du slå mot oss gäller först släkt varningsljus och uppsträckt (kommunikation) hand från oss innan du slår.

Ta nu tillvara på semester och sommar för varje år ställer vi oss själva frågan ”vart tog sommaren vägen”.

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef