Månadsbrev banan december

Foto: Greeen 15, 2016-11-30

Hej!

December månad, julen och ett nytt år närmar sig!

Vad hände på banan under november:
Vädermässigt har vi haft en hygglig november med ca 90 mm nederbörd, 1 veckas frost och lite snö, tyvärr kom det mesta av regnet när vi körde material till 18 tee. Det största jobbet under november var ombyggnationen av 18 alla tee. Röd tee är lite framflyttat och upphöjt samt blå, gul och vit tee byggde vi i rak riktning mot landningsytan även detta tee är upphöjt. Dessa tee´s är nu grovjusterade och skall få stå och sätta sig över vintern så fixar vi finliret till våren. Vi har även justerat vit tee på hål 16 och i slutet på november påbörjade vi ombyggnationen av röd tee på hål 5. Vid sidan om dessa projekt har mycket annat blivit gjort. Som några ex. så har vi har satt ut alla vinterutslag, tömt bevattningen, entreprenadjobb, klippt, eldat ris, stärkt gräset inför vintern, maskinservice, röjning och gallring. Banan är i bra skick när vi går in i december, lite mögel på greenområdena (som vanligt i november).

Vad kommer att hända på banan under december:
Vi kommer att slutföra påbörjade projekt och ev. förstärka foregreenbevattningen på hål 6, samt att försöka ”knyta ihop säcken” för denna säsong. Övriga jobb blir t.ex. maskinservicar, röjningar, planering för 2017 och snickeri. Lite beroende på väder men att vi stänger sommargreenerna för vintern närmar sig, tillsvidare är sommargreener öppna och vintergreener gäller vid frost. December blir ingen hel arbetsmånad pga. lite skön julledighet.

Jag vill passa på att tacka alla som jobbat på banan i år och gett allt för att vi skall kunna leverera en fin och bra bana till er medlemmar och gäster. Så Roger, Örjan, Fredrik, Isak, Jonathan, Mats och Casper Tack!

God Jul och Ett Gott Nytt År önskar vi på Fjällbacka GK er!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef