Månadsbrev banan april

Foto: Green 3, 2016-04-01

Hej!

April månad och vi har lagt vintern bakom oss.

Vad hände på banan under mars:
vädermässigt så bjöd månaden på vanligt marsväder med snö, minusgrader, regn och värmande vårsol. Den stora frågan i början av månaden var givetvis om vi skulle kunna öppna sommargreenerna till påsk, vilket kändes långt bort just då. Men tjälen släppte fort och vi öppnade greenerna den 24 mars.
Som vanligt blev det en hektisk vecka innan öppnandet. Det som bl.a. gjordes var klippa greener, tee, fairway och greenområden, kratta bunkrar, sätta ut bolltvättar och soffor. Vi startade även upp bevattningen samt satte igång sommarvattnet till toaletter och kiosk på banan. Efter vinters röjningar och trädfällningar fanns det även en del att köra ut från banan. Vi hann med allt som skulle göras och kunde presentera en så bra bana som möjligt, vi får inte glömma bort att vi öppnade i slutet av mars.
Övriga jobb har varit fortsatt renovering av första tee, grävmaskinsjobb på entreprenad samt renovering av en uppställningsplats till våra vagnar och material.
Banan grönskar i rask takt nu när vi har mindre frostnätter, vi ser lite spår efter vintern på greenområden men med lite värme så är banan snart på topp igen!

Vad kommer att hända under april:
Vi får hoppas på massor av värme så våra klippare får rulla. Vi kommer att slutföra projekt som första tee, röd tee på hål 8 samt övnings tee på rangen. Banan skall vi liva upp efter vintern med jobb som dressing och gödningar. Vi kommer även att jobba med bevattningen som skall kontrolleras och justeras.

Jag vill ta tillfället i akt och påminna er alla om att laga era nedslagsmärken och lägga tillbaka HELA krattan i bunkern, tack på förhand!

Då har vi kickat igång golfsäsongen 2016, välkomna!

Med vänlig hälsning Robert Molin/Banchef